Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Как Гергов и Варна надхитриха Пловдив „Ден след ден“

Вчера Върховният административен съд обяви, че прехвърлянето на акции от страна на община Варна от Пловдивския панаир в полза на бизнесмена Георги Гергов е законно. Сделката осигурява на Гергов 79% от акциите на панаира и дял на Варна в смесеното дружество „Пълдин туринвест“, в което община Пловдив има 25 на сто участие. С влизането на община Варна обаче делът на Пловдив ще намалее. Как се стигна дотук и какви са ходовете на Пловдив и държавата да запазят влиянието си в Панаира питаме в предаването „Ден след ден“ общински съветници от двата града.

Минути преди дълго чаканото заседание на Общинския съвет в Карлово, на което трябва да бъдат разпределени средствата от даренията за пострадалите от наводненията села ще включим Николай Цветков – председател на обществения съвет за предложенията, които внасят за гласуване

Поредният ремонт на Изборния кодекс и дебата за мадуровките, за стотиците хиляди невалидни хартиени бюлетини, за създаването на преброителни центрове или специални секции за гласуване с хартия ще обсъдим с депутата от БСП Филип Попов.

Как сменени критерии в конкурса за ново ръководство на летище „Пловдив“ лишиха един от шефовете му сега и преди да участва в него разказваме също в „Ден след ден“ от 15 до 17 часа. 


Галерия

Още от категорията

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30