Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

НоемВРИйски страсти „Ден след ден"

2
Цветя на Главната улица в Пловдив
Снимка: Антоанета Петричанска

Нагласена ли е обществената поръчка за ремонта на Хуманитарната гимназия в Пловдив и надхвърлени ли са цените с до 20%, както твърдят от партия „Продължаваме промяната“ в Пловдив? Сблъскваме аргументите „за“ и „против“ в разговорите с пловдивския депутат от ПП Росен Костурков и с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

Пловдив вече има очертани посоки на развитие за следващите 20 години. Те се съдържат в Общия устройствен план на града, който беше приет единодушно от Експертния съвет за устройство на територията. На продължилия почти два часа дебат присъстваха и заинтересовани граждани. Темата обобщава в репортажа си Антония Попова.

И още:

ГЕРБ поиска от президента да свика Консултативния съвет на национална сигурност заради въглищните централи в Маришкия басейн. От партията са категорични, че с тяхното затваряне през 2026 година старната ни ще загуби милиарди. Може ли и как да се удължи животът на въглищните централи? Търсим експертния коментар на доц. Иван Митев, директор на Българската минно-геоложка камара и преподавател в Минно-геоложкия университет.

С ТЕЦ-овете се правят мащабни корупционни схеми, така, както и с дървата за огрев. А над дървената мафия е разпънат държавен чадър. Това твърди депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев, който е и бивш шеф на Агенцията по горите. С него ще говорим за кражбите с камиони и нагласените търгове, за участието на кметовете в измамите по места, за върха на айсберга и опитите за разкриване на цялата схема.

Още от Пловдив:

300 вида вина от 45 производители ще участват в 14-тото "Дефиле на младото вино" в Пловдив. То ще се проведе на 25 ,26 и 27 ноември в Стария град. Репортерският разказ в аванс е на Елена Крушкова.

Времето от 15 до 17 часа по Радио Пловдив е за програма „Ден след ден". Слушайте ни!

Галерия

Още от категорията

"Точно днес" - февруарски смут и надежди

Февруари донесе редица промени и ледени дни. И ако част от промените са заключени в обсега на политиците, то за природните катаклизми няма виновни.  Търсим нашите спасителните екипи , които пътуват за Турция, след опустошителното земетресение в района на Газиентеп, на границата със Сирия. Кадрите са безсилни да покажат страданието и болката, можем само..

публикувано на 06.02.23 в 15:53

"Ден след ден" на 6 февруари

Днешният 6 февруари донесе ново изостряне на  напрежението между пловдивския кмет и местната организация на ГЕРБ. Здравко Димитров предпочете да напусне партията, но да не изпълни искането на лидера Бойко Борисов да освободи кметския пост. На свой ред Димитров контраатакува като отказа по-нантатъшно общинско финансиране за строящите се стадиони на..

публикувано на 06.02.23 в 14:42

Пътуваме до Летящата страна с "Вход свободен"

В първия ден от новата седмица сме много развълнувани и още повече усмихнати, защото с удоволствие Ви каним на посещение в "Летящата страна" - семейно куклено представление с ВХОД СВОБОДЕН на 11 февруари в Театър Хенд-Пловдив. В това ефирно пътешествие ще ни помага Ивайло Попов от Екологично сдружение "За Земята" , както и един от актьорите в..

публикувано на 06.02.23 в 09:30

Неясните образи на зимата - "Точно днес"

101-то Правителство на България официално встъпи в длъжност. Президентът Румен Радев го предупреди  да очаква изключително тежка предизборна кампания. Новият стар служебен премиер Гълъб Донев даде "старт на новия сезон на попитическия сървайвър". На политическия терен се очакват заявки на нови играчи, на икономическия - галопираща инфлация, на..

публикувано на 05.02.23 в 17:30

Снежна и спокойна неделя в Клуба

В днешното издание на предаването Клуб "Неделя" ви обещаваме много музика, интересни гости и актуални теми! Г-н Георги Титюков , заместник-кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив е и първият гост днес на колегата Диян Никифоров днес. Освен за новини от света на спорта, те ще говорят от първо лице и с усмивка разбира..

обновено на 05.02.23 в 15:45