Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 21 ноември

Съветниците от „Демократична България“ искат община Пловдив да блокира чрез своя представител възможността бизнесменът Георги Гергов да увеличи дела си в Международен панаир Пловдив. Призивът им е насочен към останалите съветници и към решението, което трябва да се вземе на сесията на 24 ноември за това как да гласува представителят на общината в съвместното дружество „Пълдин Туринвест“.

В Университета по хранителни технологии в Пловдив близо 50 студенти се оплакаха, че не са допуснати да участват в общото събрание на Съюза на студентите в хранителната индустрия и туризма. Сред тях е и Пламен Петров, който бе част и от предишен случай на напрежение в университета, свързан с участието на политици от „Продължаваме промяната“ в студентско събрание.

Днешната среща на представители на „Демократична България“ и президента Румен Радев не донесе новини, макар че не са били високи очакванията това да се случи. Разговорът ще се запомни основно с острите реплики между съпредседателя на коалицията Христо Иванов и Радев за военната помощ за Украйна. Подготовка за съставяне на правителство ли наблюдаваме или за нови избори, за това ще стане дума в разговора ни с журналиста Веселин Стойнев.


Още от категорията

За пловдивските политически трусове на сцената „Точно днес“

След поисканата от Бойко Борисов оставка и неподадена от пловдивския кмет Здравко Димитров – как и кой ще управлява Пловдив? Отговорът вероятно ще научим още тази седмица, когато заседава местния парламент на града. А ние питаме в утрото на 8 февруари: Каква е цената на властта днес и очават ли се трусове в Общинския съвет, след като ГЕРБ..

обновено на 07.02.23 в 16:51

Сътресения и дарения в "Ден след ден"

За вторичните трусове във властта и помощите на пострадалите от разушителното земетресение в Турция говорим днес в следобедната програма на Радио Пловдив „ Ден след ден “. Какво се променя в  Пловдив след сътресенията от подадената от кмета Здравко Димитров оставка като член на ГЕРБ? Дни преди поредното заседание на Пловдивксия общински съвет..

публикувано на 07.02.23 в 14:57

Танцуваме и изследваме във „Вход свободен“

Говорим за танци и танцуваме. Събитието е „Екстатични танци“, на 11 февруари, в Пловдивски културен институт от 17.30 часа. Разговаряме с Даниел Джинсов, от екипа на организаторите.  В рубриката „Езо Тера“ ни е време за правилно хранене, според зодиакалния знак. Очаквайте коментар на астролог. Минутите за кино, също са ни запазена..

публикувано на 07.02.23 в 09:30

"Точно днес" - февруарски смут и надежди

Февруари донесе редица промени и ледени дни. И ако част от промените са заключени в обсега на политиците, то за природните катаклизми няма виновни.  Търсим нашите спасителните екипи , които пътуват за Турция, след опустошителното земетресение в района на Газиентеп, на границата със Сирия. Кадрите са безсилни да покажат страданието и болката, можем само..

публикувано на 06.02.23 в 15:53

"Ден след ден" на 6 февруари

Днешният 6 февруари донесе ново изостряне на  напрежението между пловдивския кмет и местната организация на ГЕРБ. Здравко Димитров предпочете да напусне партията, но да не изпълни искането на лидера Бойко Борисов да освободи кметския пост. На свой ред Димитров контраатакува като отказа по-нантатъшно общинско финансиране за строящите се стадиони на..

публикувано на 06.02.23 в 14:42