Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 21 ноември

Съветниците от „Демократична България“ искат община Пловдив да блокира чрез своя представител възможността бизнесменът Георги Гергов да увеличи дела си в Международен панаир Пловдив. Призивът им е насочен към останалите съветници и към решението, което трябва да се вземе на сесията на 24 ноември за това как да гласува представителят на общината в съвместното дружество „Пълдин Туринвест“.

В Университета по хранителни технологии в Пловдив близо 50 студенти се оплакаха, че не са допуснати да участват в общото събрание на Съюза на студентите в хранителната индустрия и туризма. Сред тях е и Пламен Петров, който бе част и от предишен случай на напрежение в университета, свързан с участието на политици от „Продължаваме промяната“ в студентско събрание.

Днешната среща на представители на „Демократична България“ и президента Румен Радев не донесе новини, макар че не са били високи очакванията това да се случи. Разговорът ще се запомни основно с острите реплики между съпредседателя на коалицията Христо Иванов и Радев за военната помощ за Украйна. Подготовка за съставяне на правителство ли наблюдаваме или за нови избори, за това ще стане дума в разговора ни с журналиста Веселин Стойнев.


Още от категорията

"Вход свободен" с търпение за пролет

Баба Марта дойде намусена и кисела от безхарактерното поведение на двамата Сечковци преди нея. Вчера замалко се усмихна малко послучай празника, но днес вече е с по- сурова нагласа. На тези , които нямат търпение да захвърлят якетата и да сложат късите ръкави, ще препоръчаме още малко търпение. Не дразнете Марта. И най- вече не я наричайте баба! Сърди..

публикувано на 04.03.24 в 09:55

След празниците и преди делника - "Точно днес"

В успокоеното предпролетно време на надежди и очаквания за динамични събития в управлението на страната, задвижваме плавно механизма на обичайното време с мисълта, че то ще ни спести доста тревоги и разочарования. И понеже сме в руслото на  непредвидимия  мемсец март, "Точно днес"  го зареждаме с позитивни емоции и духовни пространства. Подред: В галерия..

обновено на 03.03.24 в 17:19

Честит празник с Клуб "Неделя"

На трети март, в тона на деня и с България в сърцето Ви приканваме да споделите следобеда си с нас!  146-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско иго, ще отбележим като начало с бъдещето на България - ДЕЦАТА! Малките родолюбци от ДГ "Ралица" Пловдив ще ни поздравят за празника и ще рецитират любими стихове за отечеството ни. Очакваме ги..

публикувано на 03.03.24 в 15:10

Неделно и празнично с „Шейкър“

Отбелязваме 146 години от Освобождението на страната ни и създаването на българската държавност, след петстотингодишно османско иго. Заедно с нашите събеседници ще се върнем назад във времето, ще си припомним важните събития и потърсим истината за настоящето. Говорим за датата 3-ти март, като част от историята и празничния..

публикувано на 02.03.24 в 16:05

"Ден след ден" на 1 март

 Анализатори на кредитния пазар изразяват безпокойство от продължаващия ръст на ипотечните кредити. Опасенията са, че с това темпо се върви към имотен балон с всички негативни последствия Ще чуем мнението на макроикономиста Георги Ангелов и на кредитния консултант Тихомир Тошев. От днес рафинерията „Лукойл Нефтохим“ край Бургас не може да..

публикувано на 01.03.24 в 14:27