Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - какво губи и какво печели Пловдив?

| обновено на 23.11.22 в 16:57
Снимка: Кирил Пенев

Горещ есенен ден ще е 24 ноември за Пловдив. На сесията общинските съветници ще трябва да решат как продължава сагата с Международния пловдивски панаир, след като стана ясно, че Георги Геров ще притежава 79% от акциите в дружеството "Пълдин туринвест".

Въпросът е как може Пловдив да блокира сделката за Панаира и ще стигне ли подкрепата за предложението на "Демократична България", от където настояват да се блокира приемането на Варна като съакционер на Гергов.

Преди заседанието на местния парламент ще включим пряко председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев. Той ще съобщи как ще гласуват неговите колеги по точка 1, която касае как да гласува представителят на общината в дружеството, което управлява Панаира. Общинският съветник ще каже и позицията на колегите му по темата за зелените площи до Гребната база. 

Пряко ще включим Яница Марова от протеста на пловдивчани, които заявиха в социалните мрежи, че ще присъстват на сесията и ще искат да не се приема точката, която касае според тях заличаването на зелените площи до Гребната база, с приемането на новия ОУП.

Следим и темата за обявените за неработещи шест линии на Градски транспорт в Пловдив на "Хеброс бус". Как ще постигнат споразумение община Пловдив и собственикът на фирмата Веселин Дошков?

"Среща на бизнеса в Пловдив и региона“ ще се проведе точно днес, повече за тенденциите след пандемията ще разкаже инициаторът за събитието - Огнян Георгиев, ръководител на екипа на вестник "Капитал" в Пловдив. Сред темите на форума са бъдещето на регионалната мобилност, транспортните и бизнес връзки между общините в областта, развитието на индустрията и зелените иновации в региона.

Как ще заработи формулата правителство на малцинството, възможно ли е вторият мандат да се случи, ако ГЕРБ не успее да направи правителство, говорим по политическата тема на последните месеци със социолога Евелина Славкова от "Тренд".

Зона "култура" след 9.00 часа влизаме в "Град под обсада" с автора на романа Богдан Русев. Това е продължение на неговата криминална поредица, която се развива в Пловдив с главни герои д-р Филипова и Бързаков.  В сюжета има много днес, дори пандемията от Ковид-19 е действаща картина, за да задълбочи примката на обсадата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" за хода на времето и смяната на поколенията

Наясно сме, че участието в живота на поредицата поколения, която се проточва от миналото в бъдещето, прави ежедневието ни по-богато и по пълноценно.. Въпреки това често превръщаме историята си в токсична омраза. Затова толкова по-интересен ми е разказът на колегата Петър Граматиков, разказ за далечни времена и срещи, случили се в Пловдив.  Слушайте...

обновено на 20.04.24 в 09:12

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 19.04.24 в 15:37

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03