Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За блокажите и свободата в "Ден след ден"

Снимка: Международен Панаир Пловдив

Пловдив, Стамболийски и Белащица и са точките около които се завихри новинарския поток на 24-ти ноември. 

Какво се случва с Панаира, след като съветниците гласуваха против апорта на варненските акции в "Пловдив туринвест"? Решението им от днешната сесия бе аплодирано, но след акционерното събрание на дружество се оказва, че блокиращата квота явно няма да има окачавания ефект. Темата обобщава Иванка Петкова. 

Приемането на новия Общ устройствен план на Пловдив се оказа повод за протест пред местния парламент. Дебатите в зала и протеста за запазването на зелените площи следи Яница Марова.

Стамболийски. Пореден арест на кмет. Георги Мараджиев. Защо? Темата предизвика реакции и в парламента от групите на ГЕРБ и "Възраждане". Репортажът е на Елена Крушкова. 

И още теми в предаването:  отделянето на Белащица от община "Родопи", проблемите в градския транспорт на Пловдив и визитата на земеделския министър Явор Гечев в Пловдив - в детайли до 17 часа. 

Още от категорията

След празниците и преди делника - "Точно днес"

В успокоеното предпролетно време на надежди и очаквания за динамични събития в управлението на страната, задвижваме плавно механизма на обичайното време с мисълта, че то ще ни спести доста тревоги и разочарования. И понеже сме в руслото на  непредвидимия  мемсец март, "Точно днес"  го зареждаме с позитивни емоции и духовни пространства. Подред: В галерия..

обновено на 03.03.24 в 17:19

Честит празник с Клуб "Неделя"

На трети март, в тона на деня и с България в сърцето Ви приканваме да споделите следобеда си с нас!  146-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско иго, ще отбележим като начало с бъдещето на България - ДЕЦАТА! Малките родолюбци от ДГ "Ралица" Пловдив ще ни поздравят за празника и ще рецитират любими стихове за отечеството ни. Очакваме ги..

публикувано на 03.03.24 в 15:10

Неделно и празнично с „Шейкър“

Отбелязваме 146 години от Освобождението на страната ни и създаването на българската държавност, след петстотингодишно османско иго. Заедно с нашите събеседници ще се върнем назад във времето, ще си припомним важните събития и потърсим истината за настоящето. Говорим за датата 3-ти март, като част от историята и празничния..

публикувано на 02.03.24 в 16:05

"Ден след ден" на 1 март

 Анализатори на кредитния пазар изразяват безпокойство от продължаващия ръст на ипотечните кредити. Опасенията са, че с това темпо се върви към имотен балон с всички негативни последствия Ще чуем мнението на макроикономиста Георги Ангелов и на кредитния консултант Тихомир Тошев. От днес рафинерията „Лукойл Нефтохим“ край Бургас не може да..

публикувано на 01.03.24 в 14:27

Честита Баба Марта с "Вход свободен"

Посрещаме март с усмивка и с мартеничка за здраве и късмет, за да сме румени засмени, бели и червени!  С Баба Марта и месец март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет. За най-древните от тях, свързани с легендата за мартеничката ни ще чуем днес Стоян Цветкашки, по-известен като ТОКОРАЗ ИСТО или "Този, който разказва..

публикувано на 01.03.24 в 09:30