Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За блокажите и свободата в "Ден след ден"

Снимка: Международен Панаир Пловдив

Пловдив, Стамболийски и Белащица и са точките около които се завихри новинарския поток на 24-ти ноември. 

Какво се случва с Панаира, след като съветниците гласуваха против апорта на варненските акции в "Пловдив туринвест"? Решението им от днешната сесия бе аплодирано, но след акционерното събрание на дружество се оказва, че блокиращата квота явно няма да има окачавания ефект. Темата обобщава Иванка Петкова. 

Приемането на новия Общ устройствен план на Пловдив се оказа повод за протест пред местния парламент. Дебатите в зала и протеста за запазването на зелените площи следи Яница Марова.

Стамболийски. Пореден арест на кмет. Георги Мараджиев. Защо? Темата предизвика реакции и в парламента от групите на ГЕРБ и "Възраждане". Репортажът е на Елена Крушкова. 

И още теми в предаването:  отделянето на Белащица от община "Родопи", проблемите в градския транспорт на Пловдив и визитата на земеделския министър Явор Гечев в Пловдив - в детайли до 17 часа. 

Още от категорията

Танцуваме и изследваме във „Вход свободен“

Говорим за танци и танцуваме. Събитието е „Екстатични танци“, на 11 февруари, в Пловдивски културен институт от 17.30 часа. Разговаряме с Даниел Джинсов, от екипа на организаторите.  В рубриката „Езо Тера“ ни е време за правилно хранене, според зодиакалния знак. Очаквайте коментар на астролог. Минутите за кино, също са ни запазена..

публикувано на 07.02.23 в 09:30

"Точно днес" - февруарски смут и надежди

Февруари донесе редица промени и ледени дни. И ако част от промените са заключени в обсега на политиците, то за природните катаклизми няма виновни.  Търсим нашите спасителните екипи , които пътуват за Турция, след опустошителното земетресение в района на Газиентеп, на границата със Сирия. Кадрите са безсилни да покажат страданието и болката, можем само..

публикувано на 06.02.23 в 15:53

"Ден след ден" на 6 февруари

Днешният 6 февруари донесе ново изостряне на  напрежението между пловдивския кмет и местната организация на ГЕРБ. Здравко Димитров предпочете да напусне партията, но да не изпълни искането на лидера Бойко Борисов да освободи кметския пост. На свой ред Димитров контраатакува като отказа по-нантатъшно общинско финансиране за строящите се стадиони на..

публикувано на 06.02.23 в 14:42

Пътуваме до Летящата страна с "Вход свободен"

В първия ден от новата седмица сме много развълнувани и още повече усмихнати, защото с удоволствие Ви каним на посещение в "Летящата страна" - семейно куклено представление с ВХОД СВОБОДЕН на 11 февруари в Театър Хенд-Пловдив. В това ефирно пътешествие ще ни помага Ивайло Попов от Екологично сдружение "За Земята" , както и един от актьорите в..

публикувано на 06.02.23 в 09:30

Неясните образи на зимата - "Точно днес"

101-то Правителство на България официално встъпи в длъжност. Президентът Румен Радев го предупреди  да очаква изключително тежка предизборна кампания. Новият стар служебен премиер Гълъб Донев даде "старт на новия сезон на попитическия сървайвър". На политическия терен се очакват заявки на нови играчи, на икономическия - галопираща инфлация, на..

публикувано на 05.02.23 в 17:30