Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Панаири „Ден след ден“

Опитът на община Пловдив да си върне контрола над Панаира от бизнесмена Георги Гергов е нещо като опит да се върнеш назад подарен подарък. Още повече след като той си го е взел и няма никакво намерение да го връща.

Вчера Гергов получи пълен контрол над акциите на Панаира, придобивайки акциите на Община Варна. Към неговия дял от 50% се добавиха 29% дялове на Община Варна и той вече има 79 % от акциите на Панаира. Това стана въпреки волята на Общинския съвет в Пловдив чрез своя представител в „Пълдин туринвест“, който се обяви против апорта на варненските акции в Панаира. Сега на ход е община Пловдив, която следва да обжалва решението. Само юристи могат да кажат каква тежка съдебна битка предстои, а прогнозите за изхода й са напълно неизвестни.

Днес припомняме друга, не по – малко значима и за жалост изгубена съдебна битка. През 2010 година тогавашният министър на икономиката Трайчо Трайков поведе битка с Георги Гергов в опит държавата да си върне мажоритарния дял в Панаира. Две години по- късно, през 2012 година, Върховният касационен съд окончателно остави Пловдивския панаир на Георги Гергов.

Тогава и сега – променило ли се е нещо и как се води битка за дружество, което държавата е поставила в забранителния списък за приватизация, но тя на практика се е случила? Темата ще коментираме с ексминистър Трайчо Трайков.

И още:

При ареста на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев няма политически мотив, категоричен е шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов. Аргументите за разследването, което от полицията водят от шест месеца, обобщава в репортажа си Севдалин Палаузов.

За атаките срещу български културни центрове в Република Северна Македония ще говорим с журналиста от Скопие Владимир Перев.

Ще чуем коментара по темата и на председателя на фондация „Българска памет“ д-р  Милен Врабевски. С него Антония Попова разговаря и за кампанията „От двете страни на границата, подкрепяща добросъседството между България и РС Македония.

Емил Костов ще ни заведе на фестивала "Дефиле на младото вино", чието 14-то идание започна в Пловдив.

Слушайте програма „Ден след ден" след новините в 15 до 17 часа!
Още от категорията

"Точно днес" - февруарски смут и надежди

Февруари донесе редица промени и ледени дни. И ако част от промените са заключени в обсега на политиците, то за природните катаклизми няма виновни.  Търсим нашите спасителните екипи , които пътуват за Турция, след опустошителното земетресение в района на Газиентеп, на границата със Сирия. Кадрите са безсилни да покажат страданието и болката, можем само..

публикувано на 06.02.23 в 15:53

"Ден след ден" на 6 февруари

Днешният 6 февруари донесе ново изостряне на  напрежението между пловдивския кмет и местната организация на ГЕРБ. Здравко Димитров предпочете да напусне партията, но да не изпълни искането на лидера Бойко Борисов да освободи кметския пост. На свой ред Димитров контраатакува като отказа по-нантатъшно общинско финансиране за строящите се стадиони на..

публикувано на 06.02.23 в 14:42

Пътуваме до Летящата страна с "Вход свободен"

В първия ден от новата седмица сме много развълнувани и още повече усмихнати, защото с удоволствие Ви каним на посещение в "Летящата страна" - семейно куклено представление с ВХОД СВОБОДЕН на 11 февруари в Театър Хенд-Пловдив. В това ефирно пътешествие ще ни помага Ивайло Попов от Екологично сдружение "За Земята" , както и един от актьорите в..

публикувано на 06.02.23 в 09:30

Неясните образи на зимата - "Точно днес"

101-то Правителство на България официално встъпи в длъжност. Президентът Румен Радев го предупреди  да очаква изключително тежка предизборна кампания. Новият стар служебен премиер Гълъб Донев даде "старт на новия сезон на попитическия сървайвър". На политическия терен се очакват заявки на нови играчи, на икономическия - галопираща инфлация, на..

публикувано на 05.02.23 в 17:30

Снежна и спокойна неделя в Клуба

В днешното издание на предаването Клуб "Неделя" ви обещаваме много музика, интересни гости и актуални теми! Г-н Георги Титюков , заместник-кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика“ в община Пловдив е и първият гост днес на колегата Диян Никифоров днес. Освен за новини от света на спорта, те ще говорят от първо лице и с усмивка разбира..

обновено на 05.02.23 в 15:45