Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сцена, музика и книги във „Вход свободен“

Каним ви на две интересни събития, в днешното предаване. Първото е тази седмица в Пловдив, на 30-ти ноември. Представяне на книгата на Неда Зарева „ Седем гласа от тъмното“.

Гостува ни и Николай Воденичаров – Никеца. С него говорим за премиерната комедия „Мелофобия“, на 6-ти декември в Дом на културата „Борис Христов“. Режисьор на спектакъла е Цвети Пеняшки.

Рубриката „Орисници“ си имаме налична днес, както и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев.

Започваме, след новините в 13 часа. 


БНР подкасти:

Още от категорията

"Точно днес" за памет и съвремие

В Калофер ще бъде отбелязана 147-годишнината от гибелта на Христо Ботев. На 2 юни ще бъде изнесено знамето на Ботевата чета, след което ще се състои митинг поклонение в Мемориалния комплекс „Христо Ботев“. За паметта и за делото на героя революционер - разговор с Ася Николова , директор на Националния музей "Христо Ботев" в родния град на поета.  По..

публикувано на 01.06.23 в 15:20

Децата като наши учители "Ден след ден"

„ Ако вашият план е за една година - посейте ориз, ако е за десет години - посадете дърво, но ако е за 100 години -  образовайте децата .“ Думите са на китайския мъдрец Кун Фудзъ, когото ние наричаме Конфуций, според латинския прочит на името му. Той е учител на 10 000 поколения с непреходната си мъдрост и правила за възпитание. Дали неговите..

публикувано на 01.06.23 в 14:59

"Вход свободен" за всички малки и пораснали деца

Децата са цветята на Земята :) убедени сме в това и Ви каним да споделите днешния пъстър и усмихнат празник с екипа на предаването "Вход свободен". Днес обещаваме да бъде цветно, забавно, по детски неподправено и безкрайно истинско - точно каквито са децата! Ще присъстваме на Деня на детето в ДГ "Ралица" Пловдив, за да разберем как отбелязват..

публикувано на 01.06.23 в 09:23

Юни се усмихва на децата - "Точно днес"

На 1 юни Пловдив се превръща в артистична сцена с реверанс към децата. Какво да очакваме в Международния ден на детето, който води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здрве, състояла се в Женева през 1925 г. и какви събития, посветени на детските усмивки предлагат многобройните организатори  от различни институции в града?..

публикувано на 31.05.23 в 17:14

Все по-трудни прогнози „Ден след ден“

Преговорите за правителство с мандата на втората политическа сила са размразени и продължават, но информацията от тях е оскъдна, а натискът на останалите в парламента вторите да върнат мандата-все по-силен. Допълнителен детайл от днес е започналото разследване по така наречения „Барселонагейт“ и обявеният отказ от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се..

публикувано на 31.05.23 в 14:45