Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кашони и куфари в "Ден след ден"

Кашони с клони и играчки в центъра на Пловдив напомнят за началото на декември и края на годината. Разхвърляни около голямата коледна елха, която вече се извисява над града. Свикнали сме тези дни да бъде цветно и празнично. 

Не такова обаче е в страната на фона на изявленията на политическите партии, края на консултациите при президента и очакваното ново начало, което си остава все така далечно. 

Ще има ли отново куфари с машини или чували с бюлетни? Защо кодовете от машините за гласуване станаха по-важни от кодовете за времето? За възможностите за манипулация на резултатите от вота и грешките в системата ще говорим с инетрнет специалиста Димитър Ганчев

Какво се случва с двата младежи скандализирали не само онлайн пространството с ексцентричното изпълнение с джипове при паметника на площад "Съединение" в Пловдив? Отговорът идва от районната прокуратура и Атанас Илиев. 

Какво можем да очакваме след края на консулстациите при президента Румен Радев с парламентарно представените партии за съставяне на правителство. Събеседник е политологът Слави Василев. 

И още от темите на деня, в който падна, а на места вече се стопи и първия сняг - във времето от 15 до 17 часа в програма "Ден след ден"


По публикацията работи: Димитър Владимиров
Още от категорията

„Точно днес“ - оптимистичНо с темите от новата седмица

Първият работен ден започваме с най-важните теми за Пловдив и страната, и оптимистичен поглед към тях. Във времето до 9.30 часа ще чуете: Ще се превърне ли вторият по големина град в една от най-привлекателните инвестиционни дестинации през тази година? Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов с отговор на този въпрос. Политическа..

обновено на 29.01.23 в 16:59

Театър и поезия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви срещнем с режисьора Златомир Молдовански и драматурга Иво Сиромахов. В навечерието на пловдивската премиера на новия им спектакъл "Българската литература- накратко" двамата творци ще споделят пред слушателите  за работата и вълненията около раждането  на пиесата. През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“..

публикувано на 29.01.23 в 12:45

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 29.01.23 в 10:22

Неделя сутрин, време за „Шейкър“

Движим се към целта и не си гледаме в краката. Идва февруари. Мистичен ще е този февруари и много социален, за разлика от други години. Подробностите в астро бюлетина, със Стефи Недевска. Инертността и мързелът може да са най-големите ни врагове, затова ще се погрижим и за тях с етно кардио, фет файт и калистеника. Мои гости са..

публикувано на 28.01.23 в 17:05
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54