Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 29 ноември

Община Пловдив ще заведе иск в съда срещу бизнесмена Георги Гергов заради придобиването на акциите на община Варна в Международния панаир в Пловдив. Какви са основанията за иска и каква ще бъде стратегията на общината, Антония Попова попита заместник-кмета по финанси Величко Родопски.

В НДК започна форум под името „Лява България“, на който ще се дискутира евентуално ново ляво обединение. Сред поканените са лидерите на партия АБВ, "Изправи се, България" на Мая Манолова, "Движение 21" на Татяна Дончева и др. С Георги Кадиев, лидер на партия „Нормална държава“ и бивш червен депутат, ще коментираме дали е възможно такова обединение, а с политолога Татяна Буруджиева - какви заявки за бъдещата българска политика дават бившите и настоящи социалисти.

Фирма „Европейски пътища“ подаде искова молба срещу активиста Павел Гимишев, председател на Инициативния комитет „Стоп на кариерите“ в Белащица. Според фирмата Гимишев в своите изяви злепоставя компанията, като твърди, че въпреки изтеклата концесия, „Европейски пътища“ добива материал в кариерата. Темата ще коментираме с Маргарита Попиванова от „Европейски пътища“ и с Павел Гимишев.

На финала Стоян Терзиев ще ни разкаже за премиерата на „Каменното цвете“, реализиран по пиесата на Мила Машович-Никулич, която подготвя Кукленият театър в Пловдив. 

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

обновено на 20.04.24 в 13:14

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46