Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цената на зимата "Точно днес"

Посрещаме сряда с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа.

Във фокуса на предаването е въпросът ще могат ли учебните заведения в Пловдив да осигурят без проблем отоплението на сградите през зимата на фона на скока на разходите за топлото. 

По темата говорим със зам.-кмета по образованието Стефан Стоянов. Проверяваме и как се справят две от пловдивските гимназии – Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" и Математическа гимназия (МГ) „Академик Кирил Попов“ и една детска градина.

Търсим отговор на въпросите крие ли рискове за финансите на държавата удължаването на бюджет 2022, както и колко време можем да си позволим да бъдем без нов бюджет в условия на инфлация. Ще дискутираме и темата за еврозоната и България. Събеседник е икономистът Стоян Панчев.

И още - точно в сряда Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) излиза на протест пред Народното събрание в знак на несъгласие с удължаването на бюджет 2022. За исканията и как това ще се отрази върху гражданите говорим с Иванина Янкова, която е национален секретар на синдиката.

Водим ви и на едно пътешествие по света с новия албум на Живко Петров Трио. С него разговаря Антония Попова.

В рубриката на Пламен Асенов „Великите европейци“ тази сряда ще чуете последната част от историята на Йоханес Брамс.

Гост в „Добро утро, ден“ е състезателката по лека атлетика в тройния скок на Локомотив Габриела Петрова.

Още от категорията

Усмихнат четвъртък с "Вход свободен"

Във втория ден на февруари сняг не можем да Ви обещаем :)))))) но със сигурност ще усмихнем поне десетина от Вас :)))))))) Имаме само едно условие - да споделите следобедът си с нас!!! Започваме с Десето юбилейно издание на най-якото събитие този уикенд в Пловдив - "Plovdiv Game Jam 2023". Подробности и условия за участие очакваме да разберем от..

публикувано на 02.02.23 в 09:35

"Точно днес" за минималната заплата и сметките за ток

В утрото на 2 февруари говорим за транспорт, социална политика и култура. Започваме след новините в 6  и сме до 9:30. Ето и какви са акцентите: В четвъртък сутрин обръщаме поглед към междуградските линии в област Пловдив. За 17 от общо 28 междуградски линии няма желаещи превозвачи, които да изпълняват курсовете. Има ли опасност десетки жители на..

публикувано на 01.02.23 в 17:04

Още 20 пъти "Ден след ден" през февруари

Началото и краят са просто две страни на една линия.  Дали през февруари тя ще бъде права отсечка или ще прилича на кардиограма предстои да разберем в 20-те издания на следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" , първото от които започва днес.   Започваме обаче месеца с протести. Във времето от 15 до 17 ще чуем защо протестираха хората с..

публикувано на 01.02.23 в 15:01

За изкуството във „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Чувства“. Самостоятелна изложба на Мира Фичева в галерия „Артистика“, в Пловдив, на 7-ми февруари. Режисьорът и сценограф Мария Банова, разказва за премиерата на второто представление за бебета /от 6 месеца до 3 години/, на Държавен куклен театър - Пловдив. Спектакълът „Полет“ ще се играе на 7-ми февруари. В..

обновено на 01.02.23 в 09:42

Февруарски фрагменти - "Точно днес"

Какво ще ни донесе февруари? Освен с шегите на февруарския студ и недълготрайната снежна покривка, Малък Сечко се задава с нестабилен политически климат и с мъгляви прогнози за промени в  управленския и законодателен хаос. И  понеже  вълшебства на обществено-политическия терен не може да има, с лекота ги създава въображението на творческите личности...

публикувано на 31.01.23 в 17:24