Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Керваните и кучетата „Ден след ден"

Как община Пловдив изгуби един от най – ценните си имоти между Братската могила и Гребния канал? Историята с апетитния терен от 140 дка в парк „Отдих и култура“ започва точно преди 20 години. През 2002 година кметът Иван Чомаков предлага там да се строи най – големия увеселителен парк на Балканския полуостров. Какво беше планирано, а какво стана? Към началото ще се върнем в разговор с бившия кмет Иван Чомаков.

Развоя на добре обмислената сделка с терена на Гребната база ще проследим с лидера на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева. Ще търсим отговори защо институциите обслужват частни и корпоративни интереси, а не защитават обществения интерес.

Защо общинските съветници на Варна апортираха акциите на морската община в дружество „Пълдин туринвест“ на Георги Гергов? Печели или губи община Варна от този апорт, с чиято помощ Гергов напълно овладя Пловдивския панаир? Отговори търсим от Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет във Варна.

И още:

Истински екшън се разиграва тази сутрин в район „Тракия“ - пиян чужденец потроши стъклата на два градски автобуса и една маршрутка. Паолина Комсалова ни води по следите на вандалския акт.

Севдалин Палаузов проследи днешното заседание на Пловдивския окръжен съд, с чието решение в ареста за постоянно остава мъжът, обвинен за убийството на съпругата си в село Пъдарско.

Зимното поддържане и почистване на пътищата в Смолянска област е осигурено, декларират властите. Въпреки това, първият сняг причини блокади по основни проходи в Родопите, разказва в репортажа си Радостина Чернокова.

Кои са най – добрите млади предприемачи на Пловдив? Живка Танчева ни среща с наградени участници в конкурса на община Пловдив, която единствена в България има подобен конкурс.

Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа. Слушайте ни!
Още от категорията

Усмихнат четвъртък с "Вход свободен"

Във втория ден на февруари сняг не можем да Ви обещаем :)))))) но със сигурност ще усмихнем поне десетина от Вас :)))))))) Имаме само едно условие - да споделите следобедът си с нас!!! Започваме с Десето юбилейно издание на на най-якото събитие този уикенд в Пловдив - "Plovdiv Game Jam 2023". Подробности и условия за участие очакваме да разберем от..

публикувано на 02.02.23 в 09:35

"Точно днес" за минималната заплата и сметките за ток

В утрото на 2 февруари говорим за транспорт, социална политика и култура. Започваме след новините в 6  и сме до 9:30. Ето и какви са акцентите: В четвъртък сутрин обръщаме поглед към междуградските линии в област Пловдив. За 17 от общо 28 междуградски линии няма желаещи превозвачи, които да изпълняват курсовете. Има ли опасност десетки жители на..

публикувано на 01.02.23 в 17:04

Още 20 пъти "Ден след ден" през февруари

Началото и краят са просто две страни на една линия.  Дали през февруари тя ще бъде права отсечка или ще прилича на кардиограма предстои да разберем в 20-те издания на следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" , първото от които започва днес.   Започваме обаче месеца с протести. Във времето от 15 до 17 ще чуем защо протестираха хората с..

публикувано на 01.02.23 в 15:01

За изкуството във „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Чувства“. Самостоятелна изложба на Мира Фичева в галерия „Артистика“, в Пловдив, на 7-ми февруари. Режисьорът и сценограф Мария Банова, разказва за премиерата на второто представление за бебета /от 6 месеца до 3 години/, на Държавен куклен театър - Пловдив. Спектакълът „Полет“ ще се играе на 7-ми февруари. В..

обновено на 01.02.23 в 09:42

Февруарски фрагменти - "Точно днес"

Какво ще ни донесе февруари? Освен с шегите на февруарския студ и недълготрайната снежна покривка, Малък Сечко се задава с нестабилен политически климат и с мъгляви прогнози за промени в  управленския и законодателен хаос. И  понеже  вълшебства на обществено-политическия терен не може да има, с лекота ги създава въображението на творческите личности...

публикувано на 31.01.23 в 17:24