Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Не само температурни амплитуди "Точно днес"

Декември идва с предупредителни кодове за обилни валежи в Пловдивска и Смолянска област. Целият месец ще се придължа към средните си норми, но ще бъде и динамичен и температурите ще варират от минус 10 до плюс 15 градуса. още за времето в последния месец на 2022- ра чуйте в предаването то синоптика Красимир Стоев.

В утрото на 1- ви декември говорим и за други теми, които вдигат градуса, но на обществения фокус.

Малко преди да започне общественото обсъждане по спрения проект за пробив под Водната палата ще чуем какво видяха в проучването си отЕвропейския център по транспротни политики. Изводите ще чуем от директора му Диана Русинова.

Срещу домашното насилие се обединиха съдии, прокурори  и неправителствени организации в Пловдив. Кка добрите намерения могат да се напълнят със съдържание ще попитаме съдията от Районния съд Александър Точевски.

Що е то електронно здравеопазване и къде е България в прилагането му. Научен форум дискутира усилията по тази тема. Анализът ще чуем от професор Димитър Чаракчиев.

Живка Танчева ни среща с РАдослав Бимбалов - един от авторите в сборника "Нашата Коледа".

В "Добро утро, ден!" продължава тройният скок на Габриела Петкова.

Още от категорията

Усмихнат четвъртък с "Вход свободен"

Във втория ден на февруари сняг не можем да Ви обещаем :)))))) но със сигурност ще усмихнем поне десетина от Вас :)))))))) Имаме само едно условие - да споделите следобедът си с нас!!! Започваме с Десето юбилейно издание на на най-якото събитие този уикенд в Пловдив - "Plovdiv Game Jam 2023". Подробности и условия за участие очакваме да разберем от..

публикувано на 02.02.23 в 09:35

"Точно днес" за минималната заплата и сметките за ток

В утрото на 2 февруари говорим за транспорт, социална политика и култура. Започваме след новините в 6  и сме до 9:30. Ето и какви са акцентите: В четвъртък сутрин обръщаме поглед към междуградските линии в област Пловдив. За 17 от общо 28 междуградски линии няма желаещи превозвачи, които да изпълняват курсовете. Има ли опасност десетки жители на..

публикувано на 01.02.23 в 17:04

Още 20 пъти "Ден след ден" през февруари

Началото и краят са просто две страни на една линия.  Дали през февруари тя ще бъде права отсечка или ще прилича на кардиограма предстои да разберем в 20-те издания на следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден" , първото от които започва днес.   Започваме обаче месеца с протести. Във времето от 15 до 17 ще чуем защо протестираха хората с..

публикувано на 01.02.23 в 15:01

За изкуството във „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Чувства“. Самостоятелна изложба на Мира Фичева в галерия „Артистика“, в Пловдив, на 7-ми февруари. Режисьорът и сценограф Мария Банова, разказва за премиерата на второто представление за бебета /от 6 месеца до 3 години/, на Държавен куклен театър - Пловдив. Спектакълът „Полет“ ще се играе на 7-ми февруари. В..

обновено на 01.02.23 в 09:42

Февруарски фрагменти - "Точно днес"

Какво ще ни донесе февруари? Освен с шегите на февруарския студ и недълготрайната снежна покривка, Малък Сечко се задава с нестабилен политически климат и с мъгляви прогнози за промени в  управленския и законодателен хаос. И  понеже  вълшебства на обществено-политическия терен не може да има, с лекота ги създава въображението на творческите личности...

публикувано на 31.01.23 в 17:24