Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Възможности и амбиции "Точно днес"

В утрото на 5 декември отваряме седмицата с теми, които влизат през вратата на празничния календар и с разговори за другите, които са с нас и преди, и слад след границата му.

Политически анализатор, но и член на ГЕРБ, Георги Харизанов говори за възможностите за съставяне на кабинет от първата политическа сила. Кой ще вземе и може ли да изпълни мандата, който днес ще бъде връчен.

Говорим и с председателя на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов за шамара "Шенген" и реакциите на вестта, че страната ни остава вън от зоната на доверие и повече сигурност в Европа.

Със Стела Александрова от фондация "За нашите деца" влизаме в "Деня на отворените врати" на Комплекса за социални услуги в Пловдив.

Правим опит да преодолеем трафика в район Южен след вестта, че по обяд се затваря участък от бул. "Александър Стамболийски". Рано сутринта говорим с кмета на района Костадин Язов.

С Грозделина Георгиева от Регионалния етнографски музей припомняме символиката на празниците от началото на декември и в очакване на Рождество.

Четем все още топлата, току що излязла от печат, книга "Криминалтанго", която е събрала в разкази историите от кариерата на криминален репортер на Радио Пловдив Стефка Тотева.

Посрещаме нов гост в "Добро утро, ден!". Тази седмица Антония Попова покани за разговор световноизвестния аниматор и режисьор Теодор Ушев.

Бъдете с нас от 6.00 да 9.30 часа!
Още от категорията

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 27.01.23 в 16:59
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

За “Думите, които НЕ увреждат”, ще ви разкажем с психолога и психотерапевт Виргиния Василева. Как да говорим за децата със специални потребности без да поставяме етикети и диагнози, к ак да представяме децата с предизвикателства в развитието пред другите деца?  Как да обясняваме затрудненията, така че да пазим достойнството на децата? Тези и други..

публикувано на 27.01.23 в 09:30

"Точно днес" със следите на времето

Пловдив и темата за панаира ще бъде централна за България, ако се явят поканените да бъдат изслушани във временната комисия, която създадоха депутатите в Народното събрание. Целта е бъдат установени всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на МПП от предприемача и почетен консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, чрез действия..

обновено на 26.01.23 в 16:53

"Ден след ден" с актуалното на 26 януари

Частично бедствено положение обяви кметът на община Карлово за района на селата Богдан и Каравелово. То влиза в сила днес и продължава седмица, а за причините ще говорим с д-р Емил Кабаиванов в началото на програмата. Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ бе представен днес в София с участието на Съюза за стопанска инициатива,..

публикувано на 26.01.23 в 14:45