Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможности и амбиции "Точно днес"

В утрото на 5 декември отваряме седмицата с теми, които влизат през вратата на празничния календар и с разговори за другите, които са с нас и преди, и слад след границата му.

Политически анализатор, но и член на ГЕРБ, Георги Харизанов говори за възможностите за съставяне на кабинет от първата политическа сила. Кой ще вземе и може ли да изпълни мандата, който днес ще бъде връчен.

Говорим и с председателя на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов за шамара "Шенген" и реакциите на вестта, че страната ни остава вън от зоната на доверие и повече сигурност в Европа.

Със Стела Александрова от фондация "За нашите деца" влизаме в "Деня на отворените врати" на Комплекса за социални услуги в Пловдив.

Правим опит да преодолеем трафика в район Южен след вестта, че по обяд се затваря участък от бул. "Александър Стамболийски". Рано сутринта говорим с кмета на района Костадин Язов.

С Грозделина Георгиева от Регионалния етнографски музей припомняме символиката на празниците от началото на декември и в очакване на Рождество.

Четем все още топлата, току що излязла от печат, книга "Криминалтанго", която е събрала в разкази историите от кариерата на криминален репортер на Радио Пловдив Стефка Тотева.

Посрещаме нов гост в "Добро утро, ден!". Тази седмица Антония Попова покани за разговор световноизвестния аниматор и режисьор Теодор Ушев.

Бъдете с нас от 6.00 да 9.30 часа!
Още от категорията

Неделно и празнично с „Шейкър“

Отбелязваме 146 години от Освобождението на страната ни и създаването на българската държавност, след петстотингодишно османско иго. Заедно с нашите събеседници ще се върнем назад във времето, ще си припомним важните събития и потърсим истината за настоящето. Говорим за датата 3-ти март, като част от историята и празничния..

публикувано на 02.03.24 в 16:05

Румен Нечев в "Добро утро, ден"

Гост в „Добро утро, ден“ тази седмица е художникът Румен Нечев. Роден е в Смолян, защото баща му е военен.  Завършва художествената гимназия в Казанлък, следва във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, със специалност „Графика“.  По разпределение го изпращат като учител в Пазарджик, но не след дълго се мести в Пловдив и остава тук.  Румен Нечев има над 30..

обновено на 01.03.24 в 21:31

"Ден след ден" на 1 март

 Анализатори на кредитния пазар изразяват безпокойство от продължаващия ръст на ипотечните кредити. Опасенията са, че с това темпо се върви към имотен балон с всички негативни последствия Ще чуем мнението на макроикономиста Георги Ангелов и на кредитния консултант Тихомир Тошев. От днес рафинерията „Лукойл Нефтохим“ край Бургас не може да..

публикувано на 01.03.24 в 14:27

Честита Баба Марта с "Вход свободен"

Посрещаме март с усмивка и с мартеничка за здраве и късмет, за да сме румени засмени, бели и червени!  С Баба Марта и месец март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет. За най-древните от тях, свързани с легендата за мартеничката ни ще чуем днес Стоян Цветкашки, по-известен като ТОКОРАЗ ИСТО или "Този, който разказва..

публикувано на 01.03.24 в 09:30

С мартеници „Точно днес“

В първия ден от март обръщаме поглед към един от най-обичаните български ритуали – връзването на мартеница за здраве и очакването на пролетта. Репортажът е на Даниела Добрева С Баба Марта започва и отброяването на последните дни от зимата. Астрономическата пролет  настъпва на 20 март. Дали пролетното време ще изпрати по-рано зимата ще чуем в..

публикувано на 29.02.24 в 16:14