Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Ден след ден“ между Меси и Шенген

Хирургът проф. Николай Габровски е номинираният от ГЕРБ да състави правителство. Кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността е целта, която той си поставя. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подсказа, че номинираният няма да е популярен политик, въпреки личното му и донякъде нескромно, както сам той определи, убеждение, че е българският Меси в политиката и съответно най-подходящ да управлява кабинет в трудно време.

Трудно време и за една от важните за България външнополитически цели-приемането в общността без контрол на вътрешните граници Шенген. Нидерландия-по-категорично, а Австрия-не толкова, вече дадоха знак, че няма да одобрят българската кандидатура на срещата на Съвета на ЕС на 8 декември. С журналиста от вестник „Сега“ Светослав Терзиев ще говорим за адекватната и ефективна българска реакция в тази ситуация. Защо е важно и полезно България и Румъния да са в Шенген ще ни припомни Ася Пенчева, кореспондент на БНР в Русе.

За 3 месеца, поради изграждането на Южния обходен колектор, се затваря част от пловдивския булевард „Стамболийски“, източно от кръстовището с „Димитър Талев“. Преминаването оттам в пикови часове и сега е изпитание и е логично да се очаква, че ремонтът ще натовари трафика в района още повече. Яница Марова провери каква е ситуацията.


БНР подкасти:

Още от категорията

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 27.01.23 в 16:59
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

За “Думите, които НЕ увреждат”, ще ви разкажем с психолога и психотерапевт Виргиния Василева. Как да говорим за децата със специални потребности без да поставяме етикети и диагнози, к ак да представяме децата с предизвикателства в развитието пред другите деца?  Как да обясняваме затрудненията, така че да пазим достойнството на децата? Тези и други..

публикувано на 27.01.23 в 09:30

"Точно днес" със следите на времето

Пловдив и темата за панаира ще бъде централна за България, ако се явят поканените да бъдат изслушани във временната комисия, която създадоха депутатите в Народното събрание. Целта е бъдат установени всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на МПП от предприемача и почетен консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, чрез действия..

обновено на 26.01.23 в 16:53

"Ден след ден" с актуалното на 26 януари

Частично бедствено положение обяви кметът на община Карлово за района на селата Богдан и Каравелово. То влиза в сила днес и продължава седмица, а за причините ще говорим с д-р Емил Кабаиванов в началото на програмата. Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ бе представен днес в София с участието на Съюза за стопанска инициатива,..

публикувано на 26.01.23 в 14:45