Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

С черен печат за Шенген „Ден след ден“ поне още година

Надеждата умира последна, но изказванията от последните часове на президента Румен Радев,  на вътрешния министър Иван Демерджиев и най- вече на премиера на Нидерландия Марк Рюте по- скоро потвърждават очакването, че страната ни утре няма да получи ОК за присъединяването си към Шенгенското пространство. 

И Радев, и Демерджиев вече казаха, че страната ни има „домашно“ с приемането на законите, включени в Плана за възстановяване и устойчивост, особено в частта за съдебната реформа. В същото време политическата нестабилност в страната продължава и никак не е ясно дали този парламент ще може да приеме всичко, което страната е поемала като ангажимент по Плана. 

Защо ни отрязоха за Шенген Нидерландия и Австрия и  върви ли страната към кабинет или нови избори – отговарят в предаването „Ден след ден“ политологът Христо Панчугов и директорът на фондация Европейски институт Любов Панайотова.

В предаването очакваме подробности за акция „Бяло“ срещу наркопласьорите у нас, обясняваме защо община Пловдив прeдпочете да продаде акциите си в обявеното в несъстоятелност дружество „Градски транспорт“ за 68 600 лева и разказваме за стартиралото обучение за парамедици в Медицинския университет, чието обучение ще трае 9 месеца.


Още от категорията

„Точно днес“ - оптимистичНо с темите от новата седмица

Първият работен ден започваме с най-важните теми за Пловдив и страната, и оптимистичен поглед към тях. Във времето до 9.30 часа ще чуете: Ще се превърне ли вторият по големина град в една от най-привлекателните инвестиционни дестинации през тази година? Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов с отговор на този въпрос. Политическа..

обновено на 29.01.23 в 16:59

Театър и поезия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви срещнем с режисьора Златомир Молдовански и драматурга Иво Сиромахов. В навечерието на пловдивската премиера на новия им спектакъл "Българската литература- накратко" двамата творци ще споделят пред слушателите  за работата и вълненията около раждането  на пиесата. През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“..

публикувано на 29.01.23 в 12:45

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 29.01.23 в 10:22

Неделя сутрин, време за „Шейкър“

Движим се към целта и не си гледаме в краката. Идва февруари. Мистичен ще е този февруари и много социален, за разлика от други години. Подробностите в астро бюлетина, със Стефи Недевска. Инертността и мързелът може да са най-големите ни врагове, затова ще се погрижим и за тях с етно кардио, фет файт и калистеника. Мои гости са..

публикувано на 28.01.23 в 17:05
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54