Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изложба плакат в Дома на културата

Тържествената церемония по награждаване на премираните участници в V-тия Национален ученически конкурс „Плакат – Костадин Отонов“ ще се проведе днес в Дома на културата „Борис Христов“.

След церемонията ще се състои и официалното откриване на изложба „Енергията на настоящето и бъдещето“, в която ще бъдат показани първите 50 конкурсни плаката

Конкурсът се организира от Националната худжествена гимназия „Цанко Лавренов“ със съдействието на Министерството на културата, като съорганизатор. 

Медиен партньор на конкурса е БНР, Радио Пловдив.

1. Първа награда - стипендия на Министерство на културата - Карина Хинева, 10 клас, НГПИ "Св. Лука"-София, преподавател: Красимир Иванов

2. Втора награда - стипендия на Министерство на културата - Мария Гълъбова, 11 клас, НГПИ "Св. Лука"-София, преподавател: Албена Михайлова

3. Трета награда - стипендия на Министерство на културата - Гергана Делева, 11 клас, НХГ "Цанко Лавренов", преподавател: Петър Чучулигов

Галерия

Още от категорията

Васил Сотиров с нова книга в „Алтер его”

Чисто нова книга с епиграми издаде майсторът в жанра Васил Сотиров - „Шлюпки от тиквени семки“. За нея ще говорим в нашия радио-хепънинг. И не само. Ще си припомним, например, че нашият гост е един от най-добрите преводачи на Франсоа Вийон, а покрай това ще форсираме ефира с рубриката „Сатирик – класик“, в която ще отбележим годишнини от..

обновено на 28.01.23 в 16:51

В "Срещите" - за тревожността на съвременния човек

Тази събота в "Срещите" с философа и психолог Иво Величков си говорим за времето ни, което нарекохме оксиморонно.  И още - за възможностите на мисленето в нюанси, за тревожността на днешния човек и  влиянието на фалшивите позитивни послания. Слушайте ни в събота - след новините в 9.00 часа. 

обновено на 28.01.23 в 09:53

Търговската камара с подкрепа за Старото училище в Смолян

Сдружение „Търговско-Промишлена Камара – Пловдив“ подпомага набирането на средства за възстановяване на Старото училище към църквата „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ /1836 г./ в Смолян, квартал Устово. Ангел Хронев, председател на Търговско-промишлената камара в Пловдив анонсира инициативата, като съобщи, че от средите на бизнеса идва..

обновено на 27.01.23 в 13:42

"Интервенция" на ежедневието от Цвета Ерменкова

Тази събота, от 17 и от 19 часа, в куклено- драматичен театър „Хенд“ е представянето на новата пиеса на Цвета Ерменкова, "Интервенция". Вход на събитието, свободен. Пиесата ще бъде представена от талантливите бъдещи актьори от школата на театър „Хенд“ - Далия Ангелова, Юлия-Ана Ивтиминова, Мария Николова, Ема Стоянова и Красимира..

обновено на 27.01.23 в 13:07

Кампанията "Сузи" набира средства за издаване на книга

Международният ден за възпоменаване на жертвите на Холокост, 27 януари отбелязваме с анонс за книга на фондация "Културни проекти".  Директорът на фондацията, оперната певица Ина Кънчева обяви кампанията за набиране на средства за отпечатване на книгата " Сузи, внучката от къща № 4 и времето на скритите еврейски звезди ”. Тя се очаква да излезе през..

публикувано на 27.01.23 в 09:30

Свързани новини

Приключи конкурсът „Плакат – Костадин Отонов” за 2022 г.

Гласуването за плакатите, участващи в V-ти Национален ученически конкурс  „ Плакат - Костадин Отонов “ 2022 г. се проведе чрез онлайн системата за оценяване в официалния сайт на НХГ "Цанко Лавренов". Конкурсът е организиран от Художествената гимназия в Пловдив със съдействието на Министерството на културата на Република България, като..

публикувано на 15.11.22 в 10:56