Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден след ден" да бъдеш или не... в Шенген

Продължава заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел. На него министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще коментираме с бившия външен министър Ивайло Калфин.

От днес проф. Николай Габровски, кандидат-премиер издигнат от ГЕРБ/СДС, започва разговори за подкрепа с политическите сили в парламента. Какви са шансовете за съставяне на правителство и как ще се отрази решението на Съвета на ЕС за влизането на България в Шенген, ще коментираме с политолога Милен Любенов.

На днешния празник на студентите и 3 седмици преди Нова година каква е заетостта на пловдивските ресторанти и нощни клубове? С колко по-скъпо ще ни излезе празнуването на заведение, коментираме с Еню Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“.

ОбС – Пловдив реши общината да продаде своя дял акции във фалиралото дружество „Градски транспорт“. Защо се стигна до това решение, ще чуем от репортажа на Димитър Владимиров.

За разбитата престъпна група за кучешки боеве в Пазарджишко, разказва Севдалин Палаузов.

А Антоанета Петричанска ни среща задочно с Десислава Кабурова от пазарджишкото село Мало Конаре, която спечели награда за най-добър проект за подобряване на селските райони. 

Бъдете с нас до 17.00 часа! Ще бъде интересно! 

Още от категорията

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 27.01.23 в 16:59
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

За “Думите, които НЕ увреждат”, ще ви разкажем с психолога и психотерапевт Виргиния Василева. Как да говорим за децата със специални потребности без да поставяме етикети и диагнози, к ак да представяме децата с предизвикателства в развитието пред другите деца?  Как да обясняваме затрудненията, така че да пазим достойнството на децата? Тези и други..

публикувано на 27.01.23 в 09:30

"Точно днес" със следите на времето

Пловдив и темата за панаира ще бъде централна за България, ако се явят поканените да бъдат изслушани във временната комисия, която създадоха депутатите в Народното събрание. Целта е бъдат установени всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на МПП от предприемача и почетен консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, чрез действия..

обновено на 26.01.23 в 16:53

"Ден след ден" с актуалното на 26 януари

Частично бедствено положение обяви кметът на община Карлово за района на селата Богдан и Каравелово. То влиза в сила днес и продължава седмица, а за причините ще говорим с д-р Емил Кабаиванов в началото на програмата. Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ бе представен днес в София с участието на Съюза за стопанска инициатива,..

публикувано на 26.01.23 в 14:45