Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" да бъдеш или не... в Шенген

Продължава заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел. На него министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще коментираме с бившия външен министър Ивайло Калфин.

От днес проф. Николай Габровски, кандидат-премиер издигнат от ГЕРБ/СДС, започва разговори за подкрепа с политическите сили в парламента. Какви са шансовете за съставяне на правителство и как ще се отрази решението на Съвета на ЕС за влизането на България в Шенген, ще коментираме с политолога Милен Любенов.

На днешния празник на студентите и 3 седмици преди Нова година каква е заетостта на пловдивските ресторанти и нощни клубове? С колко по-скъпо ще ни излезе празнуването на заведение, коментираме с Еню Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“.

ОбС – Пловдив реши общината да продаде своя дял акции във фалиралото дружество „Градски транспорт“. Защо се стигна до това решение, ще чуем от репортажа на Димитър Владимиров.

За разбитата престъпна група за кучешки боеве в Пазарджишко, разказва Севдалин Палаузов.

А Антоанета Петричанска ни среща задочно с Десислава Кабурова от пазарджишкото село Мало Конаре, която спечели награда за най-добър проект за подобряване на селските райони. 

Бъдете с нас до 17.00 часа! Ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41