Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 15 декември

"Вече си представях заглавията в медиите „Гълъб Донев отлетя от Министерски съвет““. Тази самоирония на служебният премиер, след вчерашното отхвърляне на проектокабинета на ГЕРБ-СДС, обаче не може да скрие факта, че назначаваните от президента временни правителства са всъщност най-постоянната управленска структура в страната вече втора година. Колко дълго може да продължи това-ще попитаме социолога Васил Тончев.

Следващите избори, когато и да са те, очевидно ще се проведат по променения Изборен кодекс. И ГЕРБ, и БСП като основна част от така наречената „хартиена коалиция“ вече заявиха, че ще прегласуват върнатите от президента Радев текстове. Колко трайно ще се окаже като решение смесеното гласуване-с машини и с хартия, във всички секции и кой печели от честите промени в Изборния кодекс-по това ще разговаряме с адвокат Марин Божков, с активна позиция по изборното законодателство и процедури.

 Увеличаване на случаите с домашно насилие през изтичащата  година отчетоха от пловдивската прокуратура. Говорителят Атанас Илиев цитира няколко тежки казуса, по които от държавното обвинение ще поискат високи присъди.


Още от категорията

„Точно днес“ – пролетНо и не само...

В последното работно утро на седмицата говорим за високите цени, напрежението сред студентите, но и не само. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Правителствени мерки за ограничаване на надценките в тъгровската мрежа. Ще имат ли ефект? Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев ще бъде наш събеседник по темата...

обновено на 23.03.23 в 16:58

Пролетно почистване и променливо време в "Ден след ден"

Ударно почистване в пловдивския квартал "Столипиново". Защо сега, защо толкова явно и под наблюдението на прокуратурата ? Отговорите дава репортажа на Елена Крушкова, която провери какво се случва на място. А към темата прибавяме и позицията на прокуратурата, която представя Емил Костов.  А защо се стигна до масов бой в една от на махлието на Девин..

публикувано на 23.03.23 в 15:02

Изкуство, космос, любов и брак във „Вход свободен“

Днес ви срещаме с художника Христо Бозуков, който разказва своите космически истории на бялото платно. Изложбата му „ Space transit“ се открива в галерия „Артистика“, във вторник, на 28 март, от 19.30 часа. Ще си говорим и за лекция на тема  „Как да  разцъфти любовта в брака“ на 28 март, от 18.30 часа в  ритуалната зала, намираща се в..

публикувано на 23.03.23 в 09:30

Избори и инвестиции в „Точно днес“

10 дни преди поредните парламентарни избори обръщаме поглед към нагласите на българите за вота на 2 април. Шест формации вероятно ще влязат в следващия парламент, като ще има паритет за първото място между ПП –ДБ  и ГЕРБ-СДС, сочи последното социологическо проучване на агенция "Насока" . За нагласите, преразпределението на вота и как ще се..

публикувано на 22.03.23 в 16:34

"Ден след ден" протести, еко- и други инициативи

В Световния ден на водата 22 март теми, свързани с екология и конфликти, преобладават в днешната ни програма „Ден след ден“. Жители на 5 асеновградски села излязоха на протест с искане да спре концесията за добив на инертни материали край Горнослав. Мненията на хората и на кмета на общината събра Живка Танчева . Кметът на община Кричим..

публикувано на 22.03.23 в 14:45