Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Случват ли се чудеса "Ден след ден" или само по Коледа?

Този надпис сложиха украинци на фасадата на Белодробна болница, след като бяха приютени там

Украинските бежанци остават в бившата Белодробна болница до края на войната, обяви днес кметът Здравко Димитров. Това се случи часове, след като стана ясно, че градоначалникът внася докладна в ОбС, с която се предлага сградата да се даде за 30 години на собственика на МБАЛ „Св. Каридад“. 

Предложението трябва да се гласува на сесия в понеделник. Мненията на общински съветници по темата събра Елена Крушкова, а в репортажа си Живка Танчева представя гледната точка на кметския екип.

И за още една конфликтна ситуация ще стане дума в днешното предаване. Жителите на смолянското село Мугла настояват час по-скоро да се ремонтира пътят до селото, въпреки че има обходен маршрут, който обаче удължава пътуването със 70 километра. Репортажът по темата е на Радостина Чернокова.

Към предстоящите коледни празници ще ни „отведат“ 3 репортажа във втория час на предаването. Яница Марова ще ни заведе на открития днес коледен базар „Капана“, Веселина Пеева ще ни разкаже за изложбата на художника Кирил Иванов, а Вида Пиронкова пред Димитър Владимиров ще представи своята нова коледна песен.

Бъдете с нас до 17.00 часа! Ще бъде интересно!


Още от категорията

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30