Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Украинските бежанци остават в бившата Белодробна болница

| обновено на 19.12.22 в 13:30

Украинските бежанци остават в бившата Белодробна болница. Общинският съвет прие единодушно с 47 гласа гласа предложението на ДБ те да останат в сградата докато имат необходимост от временна закрила.

Решението бе взето на фона на протест и напрежение заради предложението на кмета Здравко Димитров теренът да бъде предоставен на частна болница, която да строи там болница. Преди началото на заседанието протестиращи поискаха оставката на кмета.

Тук сме заедно с нашите майки с деца,  защото много се вълнуваме какво  ще се случи днес - каза преди заседанието украинката Наталия Елис , активистка  от „Втори дом":

"Чакаме да видим как ще гласуват, ще има ли удължаване на нашият престой и много се надявам, че от днес ще спим спокойно и ситуации като в петък няма да се случват повече, поне до кра яна войната. Всеки месец ще ходя на сесиите за да видя какво се случва!"Галерия

Още от категорията

Проф. Бисер Дамянов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" през тази мартенска седмица открива колорита и хармонията в изобразителното изкуство с проф. Бисер Дамянов . Той е един от най-знаковите художници в Пловдив. Преподавател над 30 години в Пловдивския университет, автор на учебници, човек който пътува, снима и се възхищава на Ренесанса, но и смята, че Пловдив е най-хубавото място..

обновено на 24.03.23 в 18:21

Водопад

В Червен са срещу проекта за водоснабдяване

Хората от Червен и Горнослав днес изразиха недоволство след изявлението от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, че стартира проект за водоснабдяване на пет села в региона. Жителите на селата казват, че мястото, от където ще се добива водата е точно зоната, където минават всички отходните води , идващи и от краварник. Паралелно с това..

публикувано на 24.03.23 в 14:30

Образованието е приоритет, но с таксите да не се злоупотребява

"Срещата на Националното ръководство на студентските съвети с участието на представители на над 20 висши учебни заведения в страната, която ще се проведе в Пловдив, е извънредна. На сайта на МОН беше публикувана официално информацията, че таксите ще бъдат увеличени с между 20 и 30% и това притесни колегите." Това заяви председателят на Националното..

публикувано на 24.03.23 в 10:46

Соц. мерки за ценови контрол няма да дадат резултат

"В пазарната икономика да има анализи и информация, е положително, няма нищо лошо в това. Нека да си правят колкото си искат платформи, това за мен са по-скоро медийни мерки, с малък резултат, но нека да ги наречем положителни". Това каза в интервю за предаването "Точно днес“ на Радио Пловдив бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай..

публикувано на 24.03.23 в 10:00

Социално слабите имат право на водни помощи

Мит или реалност за т.нар. водни помощи, които се отпускат от МТСП за социално слаби граждани? Отговорът е на омбудсмана Диана Ковачева .  "Сезирах министър-председателя, защото законът предвижда такива водни помощи за хората, които не могат да плащат водата си. За съжаление няма никаква реакция от МТСП за хората, които имат право на тези помощи -..

публикувано на 23.03.23 в 16:20