Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Протести и прогнози в "Ден след ден" на 19 декември

Снимка: narod.bg

Под знака на протести и с много важен за обществото дневен ред започна днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив. След 2 прекъсвания и скандали в залата, съветниците решиха да оставят украинските бежанци в бившата Белодробна болница до края на войната и окончателно спряха пробива под Водната палата. Инфарктната сесия на ОбС – Пловдив проследи Живка Танчева.

И за още едно гражданско недоволство ще стане дума днес. Във Велинград назрява напрежение заради намерението на общината да отдаде на концесия Клептуза, визитната картичка на курорта. Гледните точки по темата обобщава Невена Петрова от Пазарджик.

Със застудяването на времето рязко скочиха случаите на грип и варицела. Каква е ситуацията в Пловдивско, провери Яница Марова.

Как се движи одобрението и неодобрението на българите към политическите лидери в страната и отношението ни към ЕС и НАТО? Това провери в последното си социологическо изследване агенция „Екзакта рисърч груп“, проведено през декември сред 1050 българи в 70 населени места. Повече ще научим от социолога Лидия Йорданова.

В предаването ще ви разкажем още за особено ценен и любопитен ръкопис на актьора Георги Миятев и защо за последните 10 години броят на ромите с висше образование у нас е нараснал 6 пъти.

Бъдете с нас до 17.00 часа, ще бъде интересно!


БНР подкасти:

Още от категорията

От поезията до прагматиката - Точно днес"

Пролетта, като предчувствие за стих и бури, ни прегръща още в първите си часове със задължаващо усещане за всякакви промени. В субективния ни свят подреждаме обърканите мисли-чувства, превръщайки ги в наши светове, а в обективния - следваме скоростите и посоките в епицентъра на Времето. И понеже днес то никак не е поетично, в Световния ден на..

публикувано на 20.03.23 в 17:08

"Ден след ден" на 20 март

Връщането към бюджет без толкова високи разходи продължава да е сред основните теми на обсъждане. В предизборна кампания тя неизбежно преминава и във взаимни обвинения за това кой и доколко е прекалил с щедростта с обществени средства в последните години и така е увеличил дефицита. За възможните ограничения в социалната сфера в условията на все още..

публикувано на 20.03.23 в 14:29

Усмихнат старт на седмицата с "Вход свободен"

Началото поставяме със слънце в косите, много радост в очите и....... КРАСИВА УСМИВКА :))) И споменавайки усмивка, извикваме на помощ специалистите в областта в лицето на Българска асоциация на студентите по дентална медицина и техните ръководители, които за поредна година отварят широко вратите на Факултета по дентална медицина в Пловдив, за да ни..

публикувано на 20.03.23 в 09:32

"Точно днес" идва пролетта

Седмицата на пролетта започва с надежда за хубаво време, от нас зависи да добавим останалото с позитивизъм и разум.  На 20 март  - темите и събеседниците до 9.30 часа: Защо дойде предложението за 33% данък свръхпечалба, както и възможностите на бюджет 2023 и предложенията на МФ, коментираме с икономиста Агоп Каспарян . В Трилистник - започва ли..

обновено на 19.03.23 в 16:38

Дима Шопова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро ден“ сме в компанията на журналиста Дима Шопова. От вестниците, през радиото и телевизията до най- дългата част от нейната кариера  - като кореспорндент на БТА от Пловдив. "Бетеанец завинаги" е титла, която тя получи преди да се оттегли и да смени динамиката на репортерското бързане с по- спокойно ежедневие, в което..

обновено на 19.03.23 в 11:36