Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Ден след ден" да изпратим 2022 година

В последното предаване „Ден след ден“ за 2022-ра година ще погледнем отново в „огледалото за обратно връщане“, но ще отправим взор и напред с най-новото социологическо проучване за очакванията ни през Новата година.

Със социолога от „Маркет линкс“ Добромир Живков ще проследим изводите от проучването им за нагласите на българите и каква оценка дават те на своите политици.

В рубриките „Гласове и истории“ и „Следите остават“ ще се върнем назад с талантливия пловдивски математик Радостин Чолаков, с 3-тия том от поредицата на Пламен Асенов „Великите европейци“ и с реставрирания форум „Север“ с Одеон, част от агората на Филипопол.

Ще си припомним защо българският народ няма основания за родов нихилизъм и кои са „Лицата на Пловдив“ за изтичащата година.

Бъдете с нас до 17.00 ч.! Ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ивайло Дернев в "Добро утро, ден!"

В последната седмица на март гост на "Добро утро, ден!" е Ивайло Дернев . Създател на "Под тепето", журналист, градски човек и приятел на Радио Пловдив.  Той работи в медиите над 25 години, пред този месец - сайтът му стана на 15 години. Там  темите на Пловдив са на първо място, в разговора иде реч за регионалната журналистика, за призванието,..

обновено на 29.03.24 в 16:48

Сроковете изтичат „Ден след ден“

Държавата е в обратно броене, за да вмести европейските и предсрочните парламентарни избори в една дата – 9-ти юни. Текат последните три дни от валидността на белите рецепти, които от 1-ви април ще бъдат заменени с електронни, като в същото време две организации пуснаха мобилно приложение "Намери своето лекарство", което ще помага на..

публикувано на 29.03.24 в 14:36
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

"Вход свободен" в преддверието на април

Марта се умори да гримасничи и реши да се усмихне на сбогуване!  Слънце грее , птички пеят, дърветата  неудържимо се раззеленяват. Хората , жадни за слънце и топлина изпълват улици и паркове, но още ходят със зимни физиономии понеже вече са в плен на пролетната умора. Пустата й всесезонна мания за оплакване не ще да ни пусне , или поне така ни отърва..

публикувано на 29.03.24 в 09:50

В последния петък на март - "Точно днес"

Крехката надежда от началото на  седмицата за сформиране на Кабинет се изпари безапелационно само в рамките на часове и дори преди края си последната мартенска седмица постави предупредителната удивителна за ново изборно очакване. С много въпроси и недоизказаност.  Президентският гамбит продължава с разговори, но вече не с партиите, а с личностите, които..

публикувано на 28.03.24 в 17:12

Решения и избори в "Ден след ден"

След трите завъртания с връчването на мандати от президента, започна и въртележката с възможностите за нов служебен премиер преди поредните избори. Кога  ще бъдат те и по какъв начин ще се проведат? Възможна ли е промяна, която да провокира повече хора да гласуват доверие на политиците или отново ще бъдем мълчаливи свидетели на ниска избирателна..

публикувано на 28.03.24 в 14:41