Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Неделно и по света с „Шейкър“

Годината започна активно. Така и продължаваме. Тази неделя, гост в предаването е Габриела Терзиева от София, младо, креативно и приключенски настроено момиче, на 28 години. Тя обича танците, офроуда и обикаля света на кон. Организира конни преходи и експедиции по света, както и така нарачените Surprise турове в страната, с цел подпомагане живота в забравените села на България. Габриела Терзиева завършва бакалавърска степен по "История на изкуството", в Англия. Заминава за Ливан, където продлъжава с магистратура по кураторство, арабска история на изкуството и арабска архитектура. По-късно работи в конна база, става инструктор по конен спорт.

Наш гост е и хайку поетът Владислав Христов, който за пета поредна година, заедно с още петима българи е в класацията Топ 100, за най-креативен хайку автор в Европа. С него говорим и за четвъртия международен конкурс за хайку "Мая Любенова". Владислав Христов е част от журито. От 1 януари 2023 до 28 февруари 2023, желаещите хайку автори могат да участват с две свои творби. Резултатите ще бъдат обявени на 17-ти април. 

Очаквайте и астробюлетина за януари, със Стефи Недевска.

Започваме, след новините в 7 сутринта. 
Още от категорията

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30