Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Точно днес" по оста на политиката и протестите

В утрото на 9 януари говорим за политика, протести, ще се пренесем и в природонаучния музей в Пловдив. Започваме след новините в 6  и сме до 9:30. Ето и какви са акцентите:

В първия работен ден за седмица „Продължаваме промяната“ връща празна папката за втория мандат за съставяне на правителството, след като декларацията с национални приоритети на партията не събра подкрепа в Народното събрание. След втория мандат и преди връчването на третия – изводи и прогнози. Анализът е на политолога проф. Александър Маринов

Поредни протести заради решението на Общинския съвет за  международния панаир в Пловдив. Припомням, че през  декември бе гласувано приемането на акциите на Варна в смесеното дружество „Пълдин туринвест“, с което бизнесменът Георги Гергов става собственик на 79% от акциите. Недоволството си пловдивчани изразиха в неделя, протест ще има и преди свиканата извънредна сесия за съдбата на панаира. По темата говорим с Константин Георгиев от „Кауза България“. 

Ще чуем и какви са притесненията на гражданите и позицията на деуптата от "Продължаваме промяната" Росен Костурков. Живка Танчева ще ни разкаже каква е атмосферата преди старта на сесията.

Ще ви пренесем и в природонаучния музей в Пловдив, където предстои да бъде изграден първият леден аквариум в България. Какви ще бъдат обитателите му и кога ще може да бъде видян от посетителите ще научим от директора на музея Огнян Тодоров.

В утрото след Бабинден Радостина Чернокова ни среща с д-р Юлия Кисимова, началник на неонатологичното отделение в областната болница. Разговорът е за предизвикателствата в професията и за малките пациенти.

Гост в "Добро утро, ден" тази седмица е директорът на Народна библиотека "Иван Вазов" Димитър Минев.


Още от категорията

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30

„Точно днес“ – пролетНо и не само...

В последното работно утро на седмицата говорим за високите цени, напрежението сред студентите, но и не само. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Правителствени мерки за ограничаване на надценките в тъгровската мрежа. Ще имат ли ефект? Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев ще бъде наш събеседник по темата...

обновено на 23.03.23 в 16:58