Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вече и 14-годишните залагат онлайн

Отказалите хазарта за повече от 2 години рядко залагат отново

При тези, които 2 години и половина не са залагали вероятността да се върнат към хазарта драстично намалява. Това коментира психологът Десислава Безинска в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив.

По думите й мъжете обикновено търсели помощ между 19 и 31-годишна възраст, а жените между 30 – 40-годишна възраст. Тя отбеляза още, че хазартната зависимост е по-трудна за лечение от алкохолната и наркотичната, защото при нея няма видимо вещество, което да повлиява на човека. Затова и осъзнаването на проблема е трудно.

Сериозен проблем са онлайн залаганията и регулацията им. „Там децата могат да влизат през профилите на родителите си. Ако до сега сме говорили за 18 +, вече наблюдаваме и 14-годишни, които правят онлайн залагания“, каза Безинска.

Според нея не бива да за забранява изцяло хазарта у нас, тъй като подобна крайност ще подпомогне сивия сектор.

„Трябва по-стриктна регулация, значително ограничаване на рекламите. Трябва да се изясни какво е пряка и непряка реклама“, заяви Безинска. 


Още от категорията

Задълбочава се недоверието към политиците и институциите

Задълбочаваща се криза на доверието към институции, политически лидери и партии е основният извод на р егулярния мониторинг на обществените нагласи на Алфа Рисърч е проведен в периода 22-30 ноември 2023г. сред представителна за пълнолетното население на страната извадка от 1000 респонденти, анкетирани по домовете им чрез пряко стандартизирано интервю..

обновено на 05.12.23 в 16:05

Разговорът за Шенген с Австрия и с Нидерландия е различен

Аргументите на България и Румъния за членство в Шенген към Австрия и Нидерландия трябва да са различни, каза евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, който вчера участваше в протест във Виена срещу ветото й, а днес пътува за Хага за разговори с политически лидери.  Според него Австрия, която на последната среща наложи вето и на София и на..

публикувано на 05.12.23 в 14:13

Ден на доброволеца в сърцето на КЦМ

ХОЛДИНГ КЦМ 2000 отбелязва Международния ден на доброволеца с 4 инициативи по програмата „КЦМ Благодетел“ и Благотворителен Коледен базар. Инициативи са изпълнени с доброволния труд на работещи в Холдинга и подкрепени финансово от КЦМ . Проектът с най-много дейности през изминаващата година е този за преобразяване двора на Звено „Майка..

публикувано на 05.12.23 в 09:58

"Дигиталната раница" помага на учениците лесно да усвоят знания

Темата за платформата "Дигитална раница" коментираме с  Вихра Ерамян , директор на ЕГ "Иван Вазов". Първото училище, което у нас приложи модела едно към едно при обучението в час. Новата електронна образователната платформа на Министерството на образованието и науката "Дигитална раница" предоставя близо 30 000 безплатни ресурси за учениците и..

публикувано на 05.12.23 в 08:57

Пловдив отбелязва с конференция Деня на доброволеца

С конференцията “Цветовете на доброволчеството“  Асоциация „Голям брат, голяма сестра - България“ отбелязва Международния ден на доброволеца в Пловдив. Форумът поставя акцент върху извършеното национално представително проучване за нагласите към доброволчеството в България, което протече в две фази – организиране на фокус групи в страната и..

публикувано на 05.12.23 в 07:21