Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След рози и Мерси чака ли ни „Ден след ден“ още от същото

Мандат за правителство получи за рождения си ден Корнелия Нинова на „Дондуков“2. Скучната иначе церемония по връчване на папката бе оцветена с красив букет от червени рози и подсладена с известна марка шоколадови бонбони. След по- разчупения протокол следва поредният кръг от разговори между същите парламентарни партии, които от октомври не могат да намерят съгласие за кабинет и налагащата се прогноза за избори през пролетта.  

Как оценява шансовете на БСП да състави правителство питаме служебния земеделски министър Явор Гечев, който е член на НС на БСП и сред опонентите на Корнелия Нинова. Възможните и невъзможните сценарии за излизане от политическия тупик ще обсъдим и с двама анализатори Борис Попиванов и Никола Янков, който е бивш заместник- министър на икономиката и на транспорта в правителството на НДСВ.

Очакваме решенията на Областния щаб за борба с грипа в Пазарджик и евентуалните мерки, които ще бъдат взети и ще чуем защо все повече превозвачи в пазарджишко се отказват да обслужват градски и междуградски линии.

Разговорите на 16-ти януари, денят на Освобождението на Пловдив, очаквайте от 15 до 17 часа днес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

"Вход свободен" в преддверието на април

Марта се умори да гримасничи и реши да се усмихне на сбогуване!  Слънце грее , птички пеят, дърветата  неудържимо се раззеленяват. Хората , жадни за слънце и топлина изпълват улици и паркове, но още ходят със зимни физиономии понеже вече са в плен на пролетната умора. Пустата й всесезонна мания за оплакване не ще да ни пусне , или поне така ни отърва..

публикувано на 29.03.24 в 09:50

В последния петък на март - "Точно днес"

Крехката надежда от началото на  седмицата за сформиране на Кабинет се изпари безапелационно само в рамките на часове и дори преди края си последната мартенска седмица постави предупредителната удивителна за ново изборно очакване. С много въпроси и недоизказаност.  Президентският гамбит продължава с разговори, но вече не с партиите, а с личностите, които..

публикувано на 28.03.24 в 17:12

Решения и избори в "Ден след ден"

След трите завъртания с връчването на мандати от президента, започна и въртележката с възможностите за нов служебен премиер преди поредните избори. Кога  ще бъдат те и по какъв начин ще се проведат? Възможна ли е промяна, която да провокира повече хора да гласуват доверие на политиците или отново ще бъдем мълчаливи свидетели на ниска избирателна..

публикувано на 28.03.24 в 14:41

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30

"Точно днес" за посоката към избори

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога доц. Иван Начев . От гледна точка на върналите мандата ПП-ДБ - разговор с народния представител от Пловдив област  Росен Костурков .  От Пловдив..

публикувано на 27.03.24 в 15:27