Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Книги и добро настроение с „Вход свободен“

| обновено на 17.01.23 в 09:43

Усмихваме се на онова, което ни очаква днес в предаването. Тази събота, „Клуб на книгата“, инициатива на Младежки център Пловдив. Разговаряме с Александра Кърпарова.

Очаквайте и разговора ни с астролога Краси Кирчева. В неделя, на 22 януари, тя представя в Пловдив книгата си "Приказна астрология".

Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ е запазана марка на Жоро Пеев.

Минутите ни за кино са след 14.30 часа.

Започваме, след новините в 13 часа. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Решения, разкрития и отличия в “Ден след ден”

За решенията от днешната сесия на общинските съветници в Пловдив ни информира Антония Попова . С носителя на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ“ и младите лекари от Пловдив по време на дипломирането им се срещна Живка Танчева . С преподавателя по български език и литература Росица Бакалова  ще коментираме на какво се..

публикувано на 07.12.23 в 15:03
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" - литературно и артистично

Две седмици преди Коледа рождественският дух постепенно превзема страната и очакването на тържествата ускорява пулса си. Завладени от същия този дух, в подготовка за празника планираме отпуски и подаръци с притеснение да не пропуснем някоя особено важна подробност и с неугасимата надежда за добри чудеса. Днес в предаването ще ви срещнем с писателя..

публикувано на 07.12.23 в 09:25

(Не)възможни комбинации "Точно днес"

В утрото на четвъртък ще говорим за възможностите община Пловдив до си върне Пешеходния мост, за унизителната оценка за българските ученици и възможностите им, измерени по PISA, за политическото домино, което все по- трудно се реди.  По тези теми ще чуем кмета на район "Централен" Георги Стаменов и политическия анализатор и бивш министър на образованието..

публикувано на 06.12.23 в 16:55

Предупреждения "Ден след ден"

България заедно с Италия води класацията по песимизъм за ползите от членството в ЕС. Това показват оповестените днес данни от проучване на „Евробарометър“. Не особено висок срeд българските глесоподаватели е и интересът към изборите за Европейски парламент през следващата година. Ще коментираме данните с Юлияна Николова, директор на „Портал Европа“...

публикувано на 06.12.23 в 14:33

Наука и изкуство днес във "Вход свободен"

Днес в предаването Ви срещаме с проф. Марк Мидълтън.Той е ръководител на Департамент Онкология в Университета в Оксфорд, и за първи път в Пловдив представи постиженията на ръководената от него изследователска група в разработването на нов метод за ранно диагностициране на различни видове рак чрез кръвна проба . Визитата му в нашия град бе по..

публикувано на 06.12.23 в 09:20