Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" с актуалното на 26 януари

Снимка: pixabay

Частично бедствено положение обяви кметът на община Карлово за района на селата Богдан и Каравелово. То влиза в сила днес и продължава седмица, а за причините ще говорим с д-р Емил Кабаиванов в началото на програмата.

Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ бе представен днес в София с участието на Съюза за стопанска инициатива, Асоциацията по киберсигурност, община Пловдив и Пловдивския университет. За ролята и целите на хъб „Тракия“ ще говорим със Светлин Илиев, председател на Дигитални иновационни хъбове „Тракия“ и на Асоциацията по киберсигурност.

Защо общински съветници в Пловдив искат одит на парите, отпуснати за стадион „Хр. Ботев“, и защо отново се готвят протести на футболни фенове, провери Антония Попова.

Стартира първата гражданска инициатива "Европа без тютюн". Какво представлява тя, ще ни обясни Елена Крушкова.

В Пазарджик поставиха първите контейнери за текстил, в които ще се събират дрехи, обувки и домашен текстил. За инициативата разказва Димитър Владимиров.

На финала на днешната програма кметът на село Карабунар Иван Каменарски ще разкаже защо знамето на селото ще се вее на Антарктида.

Бъдете с нас от 15.10 до 17.00 часа. Ще бъде интересно!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46

Премиерно и с усмивка днес във "Вход свободен"

Днес Ви срещаме със страхотната Събина Георгиева, автор на детска литература, чийто книги са носители на награда Бисерче вълшебно и са оценявани високо от най-малките читатели, в категория "Откриватели".  Национална награда „Бисерче вълшебно“ е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата...

публикувано на 18.04.24 в 09:30