Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Точно днес" със следите на времето

| обновено на 26.01.23 в 16:53
Снимка: Диана Младенова

Пловдив и темата за панаира ще бъде централна за България, ако се явят поканените да бъдат изслушани във временната комисия, която създадоха депутатите в Народното събрание. Целта е бъдат установени всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на МПП от предприемача и почетен консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, чрез действия на централната и местните власти в Пловдив и Варна. Говорим с Йордан Иванов от Демократична България, по чиято инициатива бе създаването на органа към парламента. 

Политологът доц. Иван Начев за референдумите и инициаторите им, за новите избори и партиите, които ще влязат в кампания от 2 март. 

Ангел Хронев, председател на Търговско-промишлената камара в Пловдив ще анонсира тяхната инициатива, свързана с набирането на средства за Старото училище към храма "Свети Николай Мирликийски" в Смолян. От средите на бизнеса идва мащабната кампания за ремонт, за която са нужни още 200 000 лева. 

Международният ден за възпоменаване на жертвите на Холокост ще отбележим с анонс за книга и изложба на фондация "Културни проекти". Директорът на фондацията, оперната певица Ина Кънчева ще разкаже за книгата "Сузи, внучката от къща № 4 и времето на скритите еврейски звезди”. Тя ще излезе тази година и ще бъде последвана от интерактивна изложба, в която децата ще научат повече за времето на изпитания за еврейския народ в Европа. 

Следим и снежната обстановка в Родопите, с включвания от Смолян и региона. Допълваме факти за превантивното обявяване на частично бедствено положение с кметовете на Каравелово и Богдан, по предложение д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

"Добро утро, ден!" е с гостуването на игуменката на Мулдавския манастир, монахиня Юлита. 
Още от категорията

"Точно днес" и стихиите на мрежата

Ежедневието събра преди вота и нови атаки на хакерите. В е - мейлите на част от българските училища пристигнаха съобщения, целящи заплахи към деца, учители и родители. Пловдив не остана извън тази схема на атака, на 30 март дойдоха първите евакуации на учениците, организирани след съобщения в пощите на няколко училища. За реакциите, адекватни за тази..

публикувано на 30.03.23 в 16:15

Епидемия от e-заплахи и избори „Ден след ден“

Към епидемията от избори у нас през последните две години тези дни добавяме епидемията от заплашителни имейли, които получават училища в големите градове на страната, а от днес и в Пловдив. Заради предупрежденията кметът Здравко Димитров обяви петъчния ден за неучебен. Реакцията на директори, учители, деца и родители обобщаваме в предаването „Ден..

публикувано на 30.03.23 в 14:37

Рециклиране и благотворителност във „Вход свободен“

Този четвъртък, говорим за рециклиране. Ще ви разкажем за резултатите от Световния ден на рециклирането и отличените училища. Разговаряме с Румяна Киризиева, от „БГ Бъди активен“. Учебни заведения от страната събраха и върнаха за рециклиране повече от 5 тона и половина пластмасови бутилки, в рамките на един месец. Говорим и за..

публикувано на 30.03.23 в 09:30

„Точно днес“ за чистотата на въздуха и словото

В утрото на 30 март плавно вървим към поредните парламентарни избори и говорим за протести и недоволства, за чистотата на въздуха в класните стаи и грамотността на учениците, за РъБ-ове в обществото и тяхното значение. Ето и темите и събеседниците в четвъртък: Обръщаме поглед към средното образование и пролетното издание на кампанията..

обновено на 29.03.23 в 16:50
Скулптурата на Мильо

Пари, заплахи и протести в "Ден след ден"

За пари, планове, протести, рискове и заплахи ще говорим днес в следобедбната програма на Радио Пловдив "Ден след ден".  Над 600 милиона лева се очаква да бъде бюджета на Пловдив за тази година, като най-голямата предвидена сума е за образование. Нови проекти няма да има, ще се довършва работата по обектите, които вече са за започнали. Това обявиха..

публикувано на 29.03.23 в 15:00