Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Домашен щурец
Снимка: photoplace.bg Робертино Котев

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел.

Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва. Междувременно от БСП поискаха одит на отпуснатите средства за преодоляване на щетите от септемврийското голямо наводнение. Следим темата с репортажите на колегите  Елена Крушкова и Кремена Данева.

Ще проведе ли днес заседание временната парламентарната комисия за Пловдивския панаир или дебатите в пленарната зала на Народното събрание ще „изядат“ времето за планираното за днес изслушване в зала „Изток“ ?

И още – за и против позволеното от Европа влагане на брашно от домашни щурци в храните. По темата – разговори с ръковдството на  Асоциация на производителите на насекоми в България и диетологът проф. Донка Байкова.

Това са някои от темите в следобедната програма „Ден след ден“ между 15 и 17 часа. 


По публикацията работи: Димитър Владимиров
Още от категорията

Слънчев понеделник с "Вход свободен"

Днес ще поканим в ефира на първото за тази седмица издание на предаването, един много земен човек, който обаче притежава извънземен фотографски поглед и това се вижда абсолютно ясно в снимките му. Иво Данчев, човекът избрал да замени шумотевицата и забързаното ежедневие на големия град, със спокойствието и чистие въздух на село. И пак той, който разказва..

публикувано на 27.03.23 в 09:38

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52