Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Точно днес“ - оптимистичНо с темите от новата седмица

| обновено на 29.01.23 в 16:59
Снимка: Александър Маринов

Първият работен ден започваме с най-важните теми за Пловдив и страната, и оптимистичен поглед към тях. Във времето до 9.30 часа ще чуете:

Ще се превърне ли вторият по големина град в една от най-привлекателните инвестиционни дестинации през тази година? Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов с отговор на този въпрос.

Политическа криза. Решение ли е предсрочният парламентарен вот и ще се случи ли обединение между Демократична България и Продължаваме промяната? По темата ще говорим с Христо Иванов, съпредседател на Демократична България.

И още теми в утрото „Точно днес“:

Защо е важна профилактиката срещу онкологични заболявания? В първия ден от седмицата на отворените врати на пловдивския Комплексен онкологичен център ще говорим с доктор Веселина Йорданова.

Ще питаме и за мотивите общопрактикуващите лекари да искат по-висока такса. Ще ни ги представи доктор Николай Брънзалов, заместник-председател на БЛС

В зона „Култура“ ще чуете интервю на Веселина Пеева с художника Димитър Каратонев, който подреди изложба в галеря Arsenal of art.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува известният актьор Константин Еленков. С него ни среща Паолина Комсалова.


Още от категорията

"Точно днес" и стихиите на мрежата

Ежедневието събра преди вота и нови атаки на хакерите. В е - мейлите на част от българските училища пристигнаха съобщения, целящи заплахи към деца, учители и родители. Пловдив не остана извън тази схема на атака, на 30 март дойдоха първите евакуации на учениците, организирани след съобщения в пощите на няколко училища. За реакциите, адекватни за тази..

публикувано на 30.03.23 в 16:15

Епидемия от e-заплахи и избори „Ден след ден“

Към епидемията от избори у нас през последните две години тези дни добавяме епидемията от заплашителни имейли, които получават училища в големите градове на страната, а от днес и в Пловдив. Заради предупрежденията кметът Здравко Димитров обяви петъчния ден за неучебен. Реакцията на директори, учители, деца и родители обобщаваме в предаването „Ден..

публикувано на 30.03.23 в 14:37

Рециклиране и благотворителност във „Вход свободен“

Този четвъртък, говорим за рециклиране. Ще ви разкажем за резултатите от Световния ден на рециклирането и отличените училища. Разговаряме с Румяна Киризиева, от „БГ Бъди активен“. Учебни заведения от страната събраха и върнаха за рециклиране повече от 5 тона и половина пластмасови бутилки, в рамките на един месец. Говорим и за..

публикувано на 30.03.23 в 09:30

„Точно днес“ за чистотата на въздуха и словото

В утрото на 30 март плавно вървим към поредните парламентарни избори и говорим за протести и недоволства, за чистотата на въздуха в класните стаи и грамотността на учениците, за РъБ-ове в обществото и тяхното значение. Ето и темите и събеседниците в четвъртък: Обръщаме поглед към средното образование и пролетното издание на кампанията..

обновено на 29.03.23 в 16:50
Скулптурата на Мильо

Пари, заплахи и протести в "Ден след ден"

За пари, планове, протести, рискове и заплахи ще говорим днес в следобедбната програма на Радио Пловдив "Ден след ден".  Над 600 милиона лева се очаква да бъде бюджета на Пловдив за тази година, като най-голямата предвидена сума е за образование. Нови проекти няма да има, ще се довършва работата по обектите, които вече са за започнали. Това обявиха..

публикувано на 29.03.23 в 15:00