Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За изборите и митовете "Точно днес"

| обновено на 02.02.23 в 17:02
Снимка: Александър Маринов

Президентът Румен Радев разпусна 48-то Народно събрание, а до предсрочните парламентарни избори ни делят два месеца. Какви ще са те за България и как политическите алгоритми влияят на икономическата обстановка? Отговорите търсим в третото утро на февруари, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Икономически параметри и доходи по време на управление на служебни кабинети. Кой губи и кой печели? Икономистът Красен Станчев с анализ по темата.

Край на 48-ия парламент. Научиха ли си уроците политиците и ще го установим ли по време на предизборната кампания? Политологът Иво Инджов ще отговаря на въпросите ни.

На 3 март стартира предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори. За правилата и за честността на вота ще говорим със Стефан Манов от Обществения съвет на ЦИК, който е представител на Българско сдружение за честни избори и граждански права.

И още теми в утрото на 3 февруари:

Ден преди впечатляващата церемония по откриването на новата Европейска столица на културата – гръцкия град Елефсина Живка Танчева ни среща с Петко Танчев, който е част от екипа за официалното събитие.

А в зона „Култура“ - Художествена галерия – Стара Загора гостува в Градска художествена галерия – Пловдив с творби от своя фонд. Експозицията може да се види в зала „2019“, а какви творби включва тя ще научим от Марин Добрев, директор на гостуващата галерия.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. Тази седмица ни гостува Константин Еленков.  


Още от категорията

"Точно днес" и стихиите на мрежата

Ежедневието събра преди вота и нови атаки на хакерите. В е - мейлите на част от българските училища пристигнаха съобщения, целящи заплахи към деца, учители и родители. Пловдив не остана извън тази схема на атака, на 30 март дойдоха първите евакуации на учениците, организирани след съобщения в пощите на няколко училища. За реакциите, адекватни за тази..

публикувано на 30.03.23 в 16:15

Епидемия от e-заплахи и избори „Ден след ден“

Към епидемията от избори у нас през последните две години тези дни добавяме епидемията от заплашителни имейли, които получават училища в големите градове на страната, а от днес и в Пловдив. Заради предупрежденията кметът Здравко Димитров обяви петъчния ден за неучебен. Реакцията на директори, учители, деца и родители обобщаваме в предаването „Ден..

публикувано на 30.03.23 в 14:37

Рециклиране и благотворителност във „Вход свободен“

Този четвъртък, говорим за рециклиране. Ще ви разкажем за резултатите от Световния ден на рециклирането и отличените училища. Разговаряме с Румяна Киризиева, от „БГ Бъди активен“. Учебни заведения от страната събраха и върнаха за рециклиране повече от 5 тона и половина пластмасови бутилки, в рамките на един месец. Говорим и за..

публикувано на 30.03.23 в 09:30

„Точно днес“ за чистотата на въздуха и словото

В утрото на 30 март плавно вървим към поредните парламентарни избори и говорим за протести и недоволства, за чистотата на въздуха в класните стаи и грамотността на учениците, за РъБ-ове в обществото и тяхното значение. Ето и темите и събеседниците в четвъртък: Обръщаме поглед към средното образование и пролетното издание на кампанията..

обновено на 29.03.23 в 16:50
Скулптурата на Мильо

Пари, заплахи и протести в "Ден след ден"

За пари, планове, протести, рискове и заплахи ще говорим днес в следобедбната програма на Радио Пловдив "Ден след ден".  Над 600 милиона лева се очаква да бъде бюджета на Пловдив за тази година, като най-голямата предвидена сума е за образование. Нови проекти няма да има, ще се довършва работата по обектите, които вече са за започнали. Това обявиха..

публикувано на 29.03.23 в 15:00