Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" спортни и други страсти

Снимка: Димитра Лефтерова

Недоволни фенове на Локомотив (Пловдив) се срещнаха с кмета Здравко Димитров тази сутрин, като настояха за пълен одит на строежа на стадион "Христо Ботев", спиране на наливането на милиони в него и равнопоставеност между двата елитни пловдивски клуба. Защо се стигна до поредното напрежение по темата стадиони и какво обеща градоначалникът на футболните привърженици, обобщава Йордан Данчев.

Частичното бедствено положение в карловските села Богдан и Каравелово се удължава автоматично на 30 дни, след като изтече 7-дневният му срок. Какво е свършено до момента, какво още предстои да се свърши за хората в пострадалите от наводнението села – разговор със заместник-кмета на Карлово Николай Цветков.

Утре в Пловдив предстои национална среща на производители на плодове и зеленчуци със земеделския министър Явор Гечев. Темата е „Дългосрочна стратегия за възраждане на традиционните за България производства“. Какво ще поискат производителите от служебната власт, питам зам.-председателя на УС на Националната браншова камара „Плодове и зеленчуци“ Цветан Цеков.

Предстоят предсрочни парламентарни избори напролет, 5-ти поред за 2 години. Този път процесът на гласуването ще е по-сложен, защото отново бе върната хартиената бюлетина. За предизвикателствата пред новия вот ще говорим с Ваня Нушева, програмен директор на Асоциация "Прозрачност без граници".

Всеки 4-ти българин е готов да емигрира от страната, ако има необходимите документи. Защо, проследи мащабно изследване на „Галъп интернешънъл“, а проучването ще ни представи социологът Яница Петкова.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!

Още от категорията

„Точно днес“ – за политическите драми и последствията от тях

Отново в оборот са въпросите, свързани с управлението на страната. Ще има ли извънреден парламентарен вот и избори „2 в 1“? И какви ще са последствията, ако се стигне до такъв край на управляващата сглобка? Отговорите търсим в четвъртото утро на седмицата. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Какво наложи предложеният от коалиция..

обновено на 21.02.24 в 16:58

50:50 - сделка или не „Ден след ден“

Предложеният от ПП-ДБ меморандум за управлението на страната след ротацията очаквано скара не-коалицията. И политиците, и медиите сравняват властта с термини от най- популярните телевизионни игри като „сделка или не“ и „50 на 50“. Въпреки заявката, че всичко подлежи на обсъждане предупреждението и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ-СДС е, че изборите 2 в 1 може..

публикувано на 21.02.24 в 14:37

"Вход свободен" - за щастието и за жените

На въпроса "Какво е щастие?", всеки психолог би отговорил, че щастието е личното ни усещане за щастие! Навярно щастието се крие отвъд планове, очаквания и предразсъдъци, норми, ограничения, и може да ни споходи спонтанно на най - необичайни места, по никое време! Това всъщност е добрата новина! Другата добра новина е, че ще останем позитивно настроени във..

публикувано на 21.02.24 в 09:30

"Точно днес" на 21 февруари

Утрото на 21 февруари посрещаме с актуалните теми от деня. Ето и какви са акцентите. Точно в деня на откриването на АГРА 2024 темата земеделие вълнуваше не само Пловдив, но и държавата. Представители на Инициативния комитет за спасяване на българското земеделие се срещнаха с министър-председателя акад. Николай Денков. Какви са резултатите от..

публикувано на 20.02.24 в 16:41

Намерения и действия „Ден след ден"

По-ефективна приходна администрация е целта на сливането на НАП и Агенция „Митници“. От фиансовото министерство, което анонсира идеята, посочват, че подобни структури има в други 9 страни от Европейския съюз. Търсим коментара на Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите. След фермерите, които издействаха с протестите си отстъпки от..

публикувано на 20.02.24 в 14:14