Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден след ден" спортни и други страсти

Снимка: Димитра Лефтерова

Недоволни фенове на Локомотив (Пловдив) се срещнаха с кмета Здравко Димитров тази сутрин, като настояха за пълен одит на строежа на стадион "Христо Ботев", спиране на наливането на милиони в него и равнопоставеност между двата елитни пловдивски клуба. Защо се стигна до поредното напрежение по темата стадиони и какво обеща градоначалникът на футболните привърженици, обобщава Йордан Данчев.

Частичното бедствено положение в карловските села Богдан и Каравелово се удължава автоматично на 30 дни, след като изтече 7-дневният му срок. Какво е свършено до момента, какво още предстои да се свърши за хората в пострадалите от наводнението села – разговор със заместник-кмета на Карлово Николай Цветков.

Утре в Пловдив предстои национална среща на производители на плодове и зеленчуци със земеделския министър Явор Гечев. Темата е „Дългосрочна стратегия за възраждане на традиционните за България производства“. Какво ще поискат производителите от служебната власт, питам зам.-председателя на УС на Националната браншова камара „Плодове и зеленчуци“ Цветан Цеков.

Предстоят предсрочни парламентарни избори напролет, 5-ти поред за 2 години. Този път процесът на гласуването ще е по-сложен, защото отново бе върната хартиената бюлетина. За предизвикателствата пред новия вот ще говорим с Ваня Нушева, програмен директор на Асоциация "Прозрачност без граници".

Всеки 4-ти българин е готов да емигрира от страната, ако има необходимите документи. Защо, проследи мащабно изследване на „Галъп интернешънъл“, а проучването ще ни представи социологът Яница Петкова.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!

Още от категорията

От поезията до прагматиката - Точно днес"

Пролетта, като предчувствие за стих и бури, ни прегръща още в първите си часове със задължаващо усещане за всякакви промени. В субективния ни свят подреждаме обърканите мисли-чувства, превръщайки ги в наши светове, а в обективния - следваме скоростите и посоките в епицентъра на Времето. И понеже днес то никак не е поетично, в Световния ден на..

публикувано на 20.03.23 в 17:08

"Ден след ден" на 20 март

Връщането към бюджет без толкова високи разходи продължава да е сред основните теми на обсъждане. В предизборна кампания тя неизбежно преминава и във взаимни обвинения за това кой и доколко е прекалил с щедростта с обществени средства в последните години и така е увеличил дефицита. За възможните ограничения в социалната сфера в условията на все още..

публикувано на 20.03.23 в 14:29

Усмихнат старт на седмицата с "Вход свободен"

Началото поставяме със слънце в косите, много радост в очите и....... КРАСИВА УСМИВКА :))) И споменавайки усмивка, извикваме на помощ специалистите в областта в лицето на Българска асоциация на студентите по дентална медицина и техните ръководители, които за поредна година отварят широко вратите на Факултета по дентална медицина в Пловдив, за да ни..

публикувано на 20.03.23 в 09:32

"Точно днес" идва пролетта

Седмицата на пролетта започва с надежда за хубаво време, от нас зависи да добавим останалото с позитивизъм и разум.  На 20 март  - темите и събеседниците до 9.30 часа: Защо дойде предложението за 33% данък свръхпечалба, както и възможностите на бюджет 2023 и предложенията на МФ, коментираме с икономиста Агоп Каспарян . В Трилистник - започва ли..

обновено на 19.03.23 в 16:38

Дима Шопова в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро ден“ сме в компанията на журналиста Дима Шопова. От вестниците, през радиото и телевизията до най- дългата част от нейната кариера  - като кореспорндент на БТА от Пловдив. "Бетеанец завинаги" е титла, която тя получи преди да се оттегли и да смени динамиката на репортерското бързане с по- спокойно ежедневие, в което..

обновено на 19.03.23 в 11:36