Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 6 февруари

Днешният 6 февруари донесе ново изостряне на  напрежението между пловдивския кмет и местната организация на ГЕРБ. Здравко Димитров предпочете да напусне партията, но да не изпълни искането на лидера Бойко Борисов да освободи кметския пост. На свой ред Димитров контраатакува като отказа по-нантатъшно общинско финансиране за строящите се стадиони на „Ботев“ и „Локомотив“ и обвини бившия кмет Иван Тотев за погрешни решения, донесли щети на града. Ще чуем и оценката на политолога Димитър Аврамов за конфликта и влиянието му върху позициите на ГЕРБ.

Организацията на поклонението пред тленните останки на Гоце Делчев в Скопие и съпътствалите го пречки и полицейски мерки срещу български граждани донесе ново изостряне на отношенията между България и Република Северна Македония. По темата ще разговаряме с журналиста Николай Кръстев, с експертиза по балканските проблеми и политика.

Разрушителното земетресение в Търция и Сирия предизвика широка международна подкрепа за хората в пострадалите райони. От Пловдив за Турция днес тръгват служителите от модула за спасяване към дирекция „Пожарна безопасност“.

 Разследване разкри, че полицай е бил замесен в опит за застрахователна измама. От полицията и прокуратурата в Пловдив днес дахоха подробности по случая отпреди година, тръгнал от пътен инцидент между Поповица и Първомай.


Още от категорията