Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За пловдивските политически трусове на сцената „Точно днес“

| обновено на 07.02.23 в 16:51
Снимка: Димитра Лефтерова

След поисканата от Бойко Борисов оставка и неподадена от пловдивския кмет Здравко Димитров – как и кой ще управлява Пловдив? Отговорът вероятно ще научим още тази седмица, когато заседава местния парламент на града. А ние питаме в утрото на 8 февруари:

Каква е цената на властта днес и очават ли се трусове в Общинския съвет, след като ГЕРБ свали доверието си от пловдивския кмет? По темата говорим с адвокат Георги Колев, общински съветник от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“.

Ще се стигне ли до ново мнозинство в Общинския съвет има ли опасност групата на ГЕРБ да мине в опозиция? Журналистът Любомир Минчев ще бъде наш събеседник.

Показателен ли е пловдивският казус за разместване на политическите пластове преди извънредните парламентарни избори? Отговорите търсим от доцент Татяна Буруджиева.

И още теми в утрото на 8 февруари: 

Вълна от съпричастност след трагедията в Турция и Сирия и земетресението, което отне хиляди човешки животи. БЧК също стартира кампания за набиране на дарения за пострадалите там. Повече за нея ще научим от Ясен Сливенски, директор на Дирекция „Мениджмънт при бедствия“ към БЧК. 

Ще ви заведем и на изложбата на Андрей Москов в галерия „Аспект“. С автора ни среща Веселина Пеева.

В рубриката „Великите европейци“ на Пламен Асенов ще научим повече за живота и делото на Тит Ливий.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува Димитра Лефтерова.


БНР подкасти:

Още от категорията

Слънчев понеделник с "Вход свободен"

Днес ще поканим в ефира на първото за тази седмица издание на предаването, един много земен човек, който обаче притежава извънземен фотографски поглед и това се вижда абсолютно ясно в снимките му. Иво Данчев, човекът избрал да замени шумотевицата и забързаното ежедневие на големия град, със спокойствието и чистие въздух на село. И пак той, който разказва..

публикувано на 27.03.23 в 09:38

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52