Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За хляба и виното „Ден след ден“

Спекула при цените на храните у нас има. След потребителите го разбра и призна и земеделският министър. Защо е толкова голяма разликата в цените на храните от фермата до трапезата? Задават ли се фалити на производители и защо контролът на държавта не е ефективен? Разговор с Георги Стоянов, президент на Българския фермерске сиюз.

След няколкогодишно прекъсване престижните награди „Златен ритон“ отново са част от съпътстващата програма на „Винария“ 2023. Победителите в конкурса ще станат известни на официална церемония в Конгресния център на панаира, на която се очаква да присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова. С еликсирите на винопроизводителите ще ни запознае Емил Костов, който ще ни заведе в Града на виното и деликатесите.

И още:

Пловдив ще има нова детска болница, отделно ще се изгради и паркинг с хеликоптерна площадка. Днес бе направена първата копка, а новото лечебно заведение трябва да е готово след три години и усвояването на 42 милиона лева. Други 25 милиона лева ще отидат за площадката за хеликоптери. Репортажът по темата е на Живка Танчева.

Радостина Чернокова разказва за проблемите с приема в домовете за психични разстройства в Смолянско, за списъка с чакащи за тях и за дефицита от психиатри и психолози в родопския край.

Необичайно топлото време или човешки грешки са причина за опустошителните пожари край Хисаря през последните дни, унищожили 270 дка гори? Отговор потърси Стоян Терзиев.

Защо решението на Централната избирателна комисия да се записват резултатите от машините и хартиените бюлетини в един общ протокол предизвика вълна от недоволство? Коментираме с адвокат Георги Кардашев, специалист в областта на  изборното законодателство и председател на Сдружение „Съвет по нормотворчество“.

Слушайте програма "Ден след ден" и в днешната сряда след новините в 15 до 17 часа!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за (не)известните на деня

"Точно днес" - вървим по стъпките на темите от деня, добавяме и коментар по политическите събития. Броенето към изборите 2 в 1 започна само преди седмица, а вече рокадите в служебния кабинет станаха ежедневие. Доколко съставът на кабинета, който трябва да организира честни и прозрачни избори, е действително служебен или това е поредното..

публикувано на 16.04.24 в 16:51

Между напрежението и очакванията в "Ден след ден"

Между напрежението, което създават нерешимите проблеми и очакванията за неясното в времето, но по-добро от днес утре са темите в следобедната програма на Радио Пловдив "Ден след ден".  За градския транспорт в Пловдив и очакваното в близко бъдеще въвеждане на модерни, екологични и практични автобуси говори в репортажа си от представянето на нов електробус..

публикувано на 16.04.24 в 14:54

Истории и музика във „Вход свободен“

Отделяме време за срещи и песни, които ни свързват с корена. Датата е 19 април, в Капана. Габриела Павлова ще ни разкаже повече, след 14 часа. Коментираме приказни истории. Още информация в рубриката „Езо Тера“. Очаквайте рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и минутите ни за кино. Започваме, след новините в 13..

публикувано на 16.04.24 в 09:30

Идва ли по-добро „Точно днес“?

Надеждата умира последна. Тази максима важи с пълна сила за политиците, които смело предизвикаха избори 2 в 1. Кой ще спечели и кой ще изгуби? И кой ще плати „цената“ на сглобката? Отговорите търсим във второто утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Лидерите и знакови лица на „Продължаваме промяната“ Асен Василев,..

обновено на 15.04.24 в 16:59

Политика и (без)духовност "Ден след ден"

В политическото пространство у нас няма "мръсни" и "чисти" политици. В България властта е свързана с много пари кеш и политическите сили са причастни. За а-моралните заявки за ново управление говори политологът Боян Стефанов , член на Младежкия консервативен клуб. Напрежението между Иран и Израел продължава да ескалира. Какво може да се..

публикувано на 15.04.24 в 15:02