Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" по нишките на времето

Снимка: Диана Младенова

Във вторник ще приближаваме времето към вота, който очакваме на 2 април, ще търсим още факти в цифри, и пътуваме до Турция с покана за среща с писатели от южната ни съседка. 

Неправителствените организации често дават позиция за важните въпроси за изборите. Във вторник са срещите на ЦИК с представители на партиите от 48-то НС за гласуването в чужбина. За всичко актуално, изпреварващо ще питаме Цветелина Пенева, председател на Обществения съвет на ЦИК.

Финансовият анализатор Илия Кирчев в интервю за програма "Точно днес" - за фалитите на банки зад океана, също за европейските въпроси в ситуацията с американските банки и последиците, които може да се очакват тук.  Говорим с финансиста и за официалната цифрова валута, за дигиталното евро и кога България ще е готова да представи българската цифрова валута.

Ангел Вукодинов от Националната асоциация на зърнопроизводителите ще включим с позицията на Пловдив и региона, за безсрочния протест на колегите им от Северна България. Те настояват да се спре безмитният внос на украинско зърно и да бъде отложен стратегическият план в земеделието. 

Европа се вглежда в минималната заплата като инструмент срещу инфлацията, а Америка я бори със зелени стимули за електромобилите- по темата репортаж на "Евранет плюс", минути преди 9.00 часа.

В зона "култура", Веселина Пеева разговаря с проф. Йорданка Бибина за срещата в литературен салон "Spirt& Spirit", те представят творчеството на двама турски автори, Серай Шахинер и Ертуг Учар.

"Добро утро, ден!" е с компанията на нашата колежка, дългогодишният кореспондент на БТА в Пловдив - Дима Шопова. С нея ни среща Паолина Комсалова и тук за пътуванията и въпросите за професията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обратното броене на седмицата започва - "Точно днес"

Времето ни разтвори в лятната си аура, но място за летаргия няма. Седмицата ще бъде динамична, не само заради, климата и прогнозите, но и заради очакването в неделя България да вземе  решение за  себе си и за Европа в месеците напред.  Посоките са това очакване са многопластови и доколкото ние сме във времето, но заедно с това задаваме  и посоката му,..

публикувано на 02.06.24 в 13:48

Клуб "Неделя" - за духа и материята

Днес сме ви подготвили  среща в ефира с Красимир Лозанов , който директно от Пролетния панаир на книгата в София ще ни разкаже за най- интересните заглавия и събития на традиционния литературен форум. Във втората част на предаването финансовия анализатор Светозар Гледачев ще хвърли светлина върху икономическите предизвикателства, които  очкват света и..

публикувано на 02.06.24 в 12:30

Ранно утро с "Шейкър"

Първото неделно утро на юни посрещаме заедно! Наред с традиционните теми на "Шейкър", в които разглеждаме проблеми и въпроси засягащи нашето физическо здраве, нашите психологически потребности, нашите търсения в областта на естетиката, на забавлението, днес ще погледнем навътре в себе си. Ще се обърнем към духовността, която злободневието често..

публикувано на 01.06.24 в 16:05

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

обновено на 31.05.24 в 18:48

"Ден след ден" в края на май

В Пловдивския районен съд днес бе първото от три поредни заседание по така нареченото дело „Дебора“. Обвиняем е Георги Георгиев за насилието, което е упражнил върху Дебора Михайлова. Севдалин Палаузов ще разкаже за това, което е известно за хода на делото, тъй като то се провежда при закрити врати. За хода на разследването по случая с насилие..

обновено на 31.05.24 в 14:58