Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Точно днес" идва пролетта

| обновено на 19.03.23 в 16:38

Седмицата на пролетта започва с надежда за хубаво време, от нас зависи да добавим останалото с позитивизъм и разум. 

На 20 март  - темите и събеседниците до 9.30 часа:

Защо дойде предложението за 33% данък свръхпечалба, както и възможностите на бюджет 2023 и предложенията на МФ, коментираме с икономиста Агоп Каспарян.

В Трилистник - започва ли почистването на река Стряма, както обеща държавата? Какви са опасенията на хората в селото ще чуем репортаж на Паолина Комсалова.

В Първенец ще проведат общо събрание, с което ще повторят тяхното "Не на кариерата за добив на пясък и дребни чакъли", за всичко от отвореното им писмо ще разкаже Димитър Воденичаров, председател на инициативния комитет, който застава срещу добива на инертни материали.

Разговор с Христо Порязов, инициатор за събитието под надслов #КаузаЖИВОТ. Това е национална кампания, която се открива в Пловдив. Започват прожекции на късометражния филм "Защо аз" от днес, и на 21 и 23 март, от 09.00 до 13.00ч. (няколко прожекции поред) в голяма зала на ДК “Борис Христов“. Той е посветен на хилядите жертви на пътя в нашата страна, както и на #КаузаЖИВОТ, за безопасно и отговорно шофиране.

Георги Стоилов, управител на ОП „Организация и контрол на транспорта'' за началото на ремонта на Голямоконарско шосе в Пловдив, поисканите спирки на ул. "Любен Каравелов" и каква е новата организация на движението по бул. "Хаджи Димитър".

Зона култура отбелязва Международния ден на приказките с разговора на Веселина Пеева и писателката Петя Кокудева.

"Добро утро, ден!" е с участието на художника и преподавател в Пловдивския университет - проф. Бисер Дамянов.

Още от категорията

"Вход свободен" - аромат на рози и безопасно хранене

В международния ден за безопасност на храните разглеждаме темата с помощта на нутриционистът Мария Дойнова. Какви са здравословните и безопасни алтернативи за хранене, в отровената среда, в която живеем? Ще потърсим отговори на тези и други въпроси. Роза Дамасцена е богатството на България, с което можем да радваме сетивата си, но и да извлечем богати..

публикувано на 07.06.23 в 09:30

"Точно днес" - време за ротации и надежди

През юни политиците с наша помощ на избиратели, поставиха възможност да броим месеците и да очакваме резултати - от новото правителство на България. За редовния кабинет и за знаците, които даде договореното между ПП-ДБ и ГЕРБ говорим с политолога Георги Проданов . Продължаваме да търсим и двамата пловдивски представители в новото правителство - проф...

публикувано на 06.06.23 в 14:47

Отскоци и приземявания "Ден след ден"

Години наред живеем и мислим през кризи. Затова и психичното здраве стана важна част от нашето осмисляне на света. В политиката в момента има откровени психопати, предупреждава психиатърът д-р Владимир Сотиров . С него ще коментираме личностните дефицити на политиците и психопатизацията на обществото. Ще говорим и за тенденцията да се лъже масово..

публикувано на 06.06.23 в 14:22

Позитивно и чисто с „Вход свободен“

Очаквайте разговора ни с Надежда Алексиева, за събитието „Позитивното мислене – приятел или враг?“, на 8-ми юни, в Пловдив. С Христо Гачков, председател на Воден клуб Пловдив, говорим за серията от зелени събития на клуба. Говорим и за кино, както винаги, във вторник.  Отделяме време за рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро..

обновено на 06.06.23 в 09:41

На 6 юни "Точно днес"

Седмицата трябва да даде очакваните отговори и прогнози за най-коментираните събития - за редовното правителство, което НС ще гласува днес, за финансите и бюджета, за здравето и профилактиката и за лятното настроение - музика, танци, изложби в културния афиш на Пловдив.  Ето и гостите в програмата ни до 9.30. - Политологът Георги Киряков преди..

обновено на 05.06.23 в 16:59