Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

| обновено на 24.03.23 в 14:52

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа.

В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози.

Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на пет села. Хората в тях обаче се опасяват какво ще пият и разказват, че новите съоръжения ще добиват твърде близко да отходните води на кравефермата. Живка Танчева проследи темата.

Къща в Синитово е напълно възстановена, след като преди година изгоря до основи. Вдигната е отново с общите усилия на хората от селото. И днес те риторично питат - как така ние можем да се обединим, а политиците в държавата ни не могат. Невена Петрова разказва от паразджишкото село.

Още за нагласите на избирателите 10 дни преди 2 април ще чуем от социолога Кольо колев, който ще коменира последните данни на "Медиана".

Говорим и за МВР и превантивните акции срещу купения вот. Стоян Терзиев ще обобщи днешната активност в Пловдив.

И ще завършим с "Честито!" за наградата "Чудомир", която получава Петър Краевски - автор и водещ на хумористичното предаване "Алтер его" по Радио Пловдив. Още от категорията

„Точно днес“ за държавния бюджет и предприемачеството

Новото правителство вече започна работа, а избирателите броят дните до така чакания бюджет 2023. Броят, защото от него зависи социалната политика на страната ни и плащанията по това перо, зависят и заплатите на редица държавни сектори, обвързани с бюджета, зависят и доходите на тези, които работят на минимална заплата. Какво настояват синдикатите..

публикувано на 08.06.23 в 16:09

Полети и заземяване в "Ден след ден"

С бързи опити за летене и болезнено приземяване започна първия летен месец. А  на осмия  ден осъзнаваме, че заземяването се оказва трудно. Особено, когато и земята под нас се движи.  Пловдивските съветници се очакваше днес да вземат решение за размяната на акциите на Панаира межу Пловдив и Варна, но до такова решение не се стигна, тъй като..

публикувано на 08.06.23 в 14:54

Актуално и забавно с „Вход свободен“

Днес, коментарът в рубриката „Брейнсторминг“ е за доц. д-р Марина Панайотова. Осми юни е Световен ден на океана. Той е определен за такъв, по време на срещата на високо равнище по проблемите на Земята през 1992 година, в Рио де Жанейро. Очаквайте и следразсъдъчния коментар на Жоро Пеев, във времето след 14.30 часа Гостуват ни и..

обновено на 08.06.23 в 10:40

Събития с различен магнитуд "Точно днес"

В сутрешната ни среща в четвъртък ще говорим за трусовете и афтършоковете - пряко и преносно.  Ще включим  сеизмолозите и хората от населените места, най- близки до епицентъра на земересението от сряда. Другите  сеизмично активни теми в предавеното са свързани с крехкото успокояване на напреженията след съставянето на правителството. Крехки, защото вече..

публикувано на 07.06.23 в 16:57

Ново правителство, стари проблеми "Ден след ден"

Новоизбраният кабинет „Денков – Габриел“ се събра на първото си заседание. От правителствения пресцентър не посочиха темите, по които ще заседават министрите, но със сигурност сред приоритетите на новата власт ще бъдат бюджетът и съдебната реформа. Какви предизвикателства стоят на пътя на първото в българската история ротационно правителство, ще..

публикувано на 07.06.23 в 14:45