Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45 самостоятелни изложби в България и в чужбина,  Участва активно в международни, национални и регионални изложби. Негови творби са притежание на Национална художествена галерия-София, Градска художествена галерия-Пловдив, Музея за изобразително изкуство „М.А.Врубел“ – Омск, Русия , както и на много галерии и частни колекции в страната и: Австрия, Франция, Англия, Германия, Русия, Италия, Швеция, Швейцария, Белгия, Унгария, Дания, САЩ, Холандия, Гърция, Япония, Норвегия и др. 
Има авторитета на изключителен педагог в подготовката на млади художници и безспорен капацитет по история на изкуството.

По публикацията работи: Жоро Пеев

БНР подкасти:

Още от категорията

Лабиринт от не/възможности „Точно днес“

Новата седмица отново започва с основен въпрос – ще има ли България редовен кабинет с втория мандат? Скандалът с изтеклите записи от НС на Продължаваме промяната предизвика нови обстоятелства и преговорите за ротационен кабинет бяха замразени от ГЕРБ. Какво следва от всичко това? Отговор на този въпрос търсим в първото работно утро на седмицата,..

обновено на 28.05.23 в 17:38

За детските емоции и съвършените родители днес в Клуб "Неделя"

В навечерието на най-пъстрия детски празник 1 юни, Ви каним да споделите следобедът си с нас в последната неделя на май. В първия час днес ще поканим в ефир детския психолог Радостина Стоянова -Ширяев. В качеството си на специалист, и в ролята си на майка, тя е човекът, който е абсолютно наясно с емоциите при децата, защо е важно да отгледаме..

публикувано на 28.05.23 в 15:40

Максим Ешкенази в „Добро утро, ден!“

Световноизвестният диригент и цигулар Максим Ешкенази гостува в рубриката ни „Добро утро, ден!“ в най-светлата седмица за България, в която посрещнахме 24 май. Не скрива емоцията си, когато казва, че това е най-светлият празник за него. „Ако имаме национално съкровище, това е нашият език“, категоричен е Ешкенази. Максим Ешкенази..

обновено на 28.05.23 в 14:25
Къща-музей Константин Чилов в Славейно

За същността на предателството "Ден след ден"

Предателство е особено често употребявана от политици дума днес. Тон даде Радостин Василев, досегашен депутат от „Продължаваме промяната“, преди това и от „Има такъв народ“.Той пусна записи от заседание на Националния съвет на партията, където се обсъжда правителство с ротационен премиер от ГЕРБ, а лидерите на партията Кирил Петков и Асен Василев..

публикувано на 26.05.23 в 14:45

По пътя на осмицата с „Вход свободен“

Книгата “По пътя на осмицата”, ще бъде представена тази неделя, в Пловдив. Разговаряме с авторката Павлина Узунова. От двадесет години тя живее в Германия, където е работила като преподавател по немски език, а в момента ръководи маркетингови кампании в голяма търговска верига. Очаквайте и рубриките ни „Четем с радио Пловдив“ и „На кино“...

публикувано на 26.05.23 в 09:30