Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво се случва след вота „Точно днес“?

| обновено на 04.04.23 в 17:01

Ще има ли най-после редовно правителство? Основният въпрос, който вълнува всички след 2 април. Търсим различни гледни точки в утрото на 5 април, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Възможен ли е диалог за съставяне на кабинет? Политологът и университетски преподавател доцент Светослав Малинов с анализ на следизборната ситуация.

"Продължаваме промяната" няма да подкрепя правителство с мандата или с участието на ГЕРБ. За решението на Националния съвет ще говорим с Росен Костурков

Победителят на изборите ГЕРБ-СДС отстъпи в Пловдив. Тест ли са резултатите от вота за местните избори през есента? Главният редактор на сайта „Пловдив онлайн“ Антон Баев ще бъде наш събеседник по темата.

БСП остана пета политическа сила, сега пак залага на анализ на резултатите от изборите. Какво показват те за Пловдив? Председателят на партията в града, който беше и водач на листата в Пловдив Иван Петков ще ни даде отговорите.

В зона "Култура" очаквайте интервю на Веселина Пеева с Теодора Тотева, която представи книгата си със стихове "На сантиметър от чудото“.

В рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов ще ни разкаже за Лорд Байрон.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува Атанас Кънев, известен пловдивски фотограф. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ден след ден" на 20 юни

Трудният избор на председател на Народното събрание дава знак за подобен ход по-нататък на работата на парламента. С журналиста Веселин Стойнев ще говорим за перспективите този парламентарен екип да произведе работеща изпълнителна власт. В разговора ни с предприемача и икономически експерт Никола Янков, който бе сред кандидатите за депутати на „Синя..

публикувано на 20.06.24 в 14:32

Психология и емоции във „Вход свободен“

Д-р Карлос де Леон гостува в България, за първи път, през юли. Той е мексикански изследовател, доктор по клинична психология и холистична медицина. Работи и провежда изследвания повече от 40 години в областта на човешкото съзнание, техники за развитие и промяна, духовни учения, енергийни методи, психология. Доктор Де Леон е един от създателите на..

публикувано на 20.06.24 в 09:30

Ще е горещо „Точно днес“...

Втори опит за избор на педседател на Народното събрание ще направят новоизбраните депутати. Възможен ли е обрат в полето на въздържалите се и остава ли минимален шанс за стабилно управление? Отговорите търсим от Страхил Делийски , политолог и университетски преподавател. Ще обърнем поглед и към пловдивската политика, най-вече към работата..

обновено на 19.06.24 в 16:57

Накъде летим „Ден след ден“

Не съм оптимист – летим към нови избори. По – добре ужасен край сега. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира ситуацията след фалстарта на 50-то Народно събрание, чиито депутати положиха клетва, но не си избраха председател.  Отказвайки категорично да отстъпи за избора на Рая Назарян, Борисов промени формулата за новия кабинет. И нарече..

публикувано на 19.06.24 в 14:58

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването Ви срещаме с усмивка и студена лимонада в ръка :) Музиката и интересните събития са наша грижа, а във времето до 15:00 можем да се чуем и на 032632400 :)))  Ще Ви разкажем за първия по рода си  Културен фестивал за глухи и чуващи „Общуване без граници“.  Организатор е Мария Зайкова, включваме я в 13:30, за да сподели за програмата и..

публикувано на 19.06.24 в 09:30