Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С кръгови движения, но напред - "Точно днес"

Политическият процес започна да набира скорост. Засега. От заявките за добронамереност и взаимни отстъпки до бъдещото управление територията е осеяна с мини, между които основните политически играчи дотук лавират успешно.

Къде свършват компромисите – до решенията за бъдещо парламентарно мнозинство и сформирането на Кабинет или  цената, която партиите трябва да платят, ще бъде непосилна за тях – отговор очакваме от политолога Цветанка Андреева.

За стартиралите консултации при президента Румен Радев с  първите политически сили и заявките за отговорно поведение към важните за обществото законопроекти -  събеседник  - депутатът от ПП – Пловдив област Стою Стоев .

„Белите петна в бизнеса“  като възможност за развитието му, връзките между стратегическите избори, тактическите решения и методите на работа  за постигане на желани бизнес резултати – проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на Икономически университет – Варна и заместник-председател на УС на Съюза на икономистите в България  представя своята нова  книга в Аграрния университет.

Първото в България Гугъл референтно училище – ЕГ „Иван Вазов“ Пловдив – с амбиции до две години всички паралелки да се обучават по модела 1 към 1, което е изцяло без учебници, а само на лаптопи, таблети и компютри.

Живка Танчева разговаря с директора на Руската гимназия Вихра Ерамян на прага на на 65-та годишнина от основаването на училището и срещата на поколенията  на 13 май.

За първи път фирми от Тракия икономическа зона участват в изложението на професионалното образование „Дни на професиите“, организирано от екипа на „Кариерно ориентиране“ към ОДК – Пловдив. Какви са възможностите за получаване на професионално образование след седми клас и мотивацията на фирмите да се включат в инициативата – събеседник – Катя Стайкова – изпълнителен директор на Клъстер Тракия икономическа зона.

Във времето за култура след 9.00 в навечерието на Международния ден на книгата и авторското право – интервю с Десислава Алексиева – председател на УС на Асоциация „Българска книга“  -  разговор за предпочитанията на българските читатели и умението за ориентация в морето от литературни текстове.

„Добро утро, Ден“ в петък оставаме в компанията на д-р Костадин Сотиров – председател на Сдружението на Общопрактикуващите лекари в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ по линиите на напрежението и превенцията

В утрото на 16 май говорим по важните теми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: За напрежението сред работещите в държавните висши учебни заведения и дали то е туширано с отпуснатите допълнително средства за заплати ще говорим с доцент Боряна Иванова , ректор на Аграрен университет-Пловдив. Ваксините ли..

обновено на 15.05.24 в 16:57

Протести и финал "Ден след ден"

Нелепата ситуация, в която одобрени средства за увеличение на заплатите се бавят, накара университетите да проведат национален протест.Той ще бъде на 20 май пред Министерството на финансите, което все още не е представило пред правителството нужното постановление. Ще чуем реакции на представители на пловдивски висши училища-Борислава Костова от ПУ..

обновено на 15.05.24 в 14:33

Музика и поезия във "Вход свободен"

Оставаме врени  на традицията в сряда  да спорим и обсъждаме, да търсим  смисъл и добро в рубриката "За и против".  Денят е дъждовен, но календара от събития не се влияе от дъжда!  Ще ви запознаем с младата и талантлива поетеса и певица Наталия Георгиева,  която се среща със своите  почитатели днес, в едно събитие с вход свободен, извън шума и..

публикувано на 15.05.24 в 09:30

„Точно днес“ с поглед към посоките на 15 май

В утрото на 15 май поемаме по посоките, които ни носи новият ден – говорим за археология, образование, фокусираме се и върху усилията на страната ни да влезе в еврозоната, отиваме и до космоса. Ето и акцентите: Пренасяме се на територията на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Поводът е 20-та годишнина на Философско-историческия..

публикувано на 14.05.24 в 16:49

Скорост и спирачки в "Ден след ден"

Катастрофата на бул. "Руски" зададе за пореден път въпроси, на които все още няма еднозначен отговор. Защо отново говорим за висока скорост, която води толкова бързо до трагичната загуба на човешки живот?  Има ли противодействие за видеоклиповете в социалните мрежи, които създават един нов, различен начин на подражание и развиват не отговорност зад..

публикувано на 14.05.24 в 14:58