Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предложения и решения „Ден след ден“

КНСБ се включи в търсенето на повече приходи за бюджета с предложение данъкът върху печалбата да се увеличи на 15 на сто. С финансовия експерт Любомир Дацов коментираме предложението, както и друга идея-задължителните пенсионни вноски да отиват само в НОИ.

Новият режим на работа на охраната в затворите е довел до напускане на служители и до по-високо натоварване на останалите. Затова се подготвя и протест на 12 май. Още ще разберем от Динко Игнатов, който е председател на синдикалната структура на служителите в пловдивския затвор.

Родопската община Сърница ще има свой филиал за спешна помощ. За условията по функционирането му ще говорим с кмета Неби Бозов.

120-та годишнина от гибелта на Гоце Делчев се отбелязва с отделни възпоменателни прояви в България и Република Северна Македония, въпреки обявените в предни години намерения на политици и от двете страни за съвместно почитане на общите за двете страни герои. За възможностите тези надежди да се превърнат в реалност ще стане дума в разговора ни с журналиста Владо Перев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Спорт и образование днес във "Вход свободен"

Все повече хора не са доволни от образователната система в България и търсят нови алтернативи, по които да учат децата им. Методи, които няма да убият вроденото любопитство на подрастващите, а ще засилят желанието за знание и самоусъвършенстване. Сред тях е и Гергана Лесенска – един от организаторите на фестивала „Възможното образование“. Тази събота и..

публикувано на 16.05.24 в 09:30

„Точно днес“ по линиите на напрежението и превенцията

В утрото на 16 май говорим по важните теми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: За напрежението сред работещите в държавните висши учебни заведения и дали то е туширано с отпуснатите допълнително средства за заплати ще говорим с доцент Боряна Иванова , ректор на Аграрен университет-Пловдив. Ваксините ли..

обновено на 15.05.24 в 16:57

Протести и финал "Ден след ден"

Нелепата ситуация, в която одобрени средства за увеличение на заплатите се бавят, накара университетите да проведат национален протест.Той ще бъде на 20 май пред Министерството на финансите, което все още не е представило пред правителството нужното постановление. Ще чуем реакции на представители на пловдивски висши училища-Борислава Костова от ПУ..

обновено на 15.05.24 в 14:33

Музика и поезия във "Вход свободен"

Оставаме врени  на традицията в сряда  да спорим и обсъждаме, да търсим  смисъл и добро в рубриката "За и против".  Денят е дъждовен, но календара от събития не се влияе от дъжда!  Ще ви запознаем с младата и талантлива поетеса и певица Наталия Георгиева,  която се среща със своите  почитатели днес, в едно събитие с вход свободен, извън шума и..

публикувано на 15.05.24 в 09:30

„Точно днес“ с поглед към посоките на 15 май

В утрото на 15 май поемаме по посоките, които ни носи новият ден – говорим за археология, образование, фокусираме се и върху усилията на страната ни да влезе в еврозоната, отиваме и до космоса. Ето и акцентите: Пренасяме се на територията на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Поводът е 20-та годишнина на Философско-историческия..

публикувано на 14.05.24 в 16:49