Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По спиралата на не/възможните опции „Точно днес“

| обновено на 04.05.23 в 16:54
Снимка: Димитра Лефтерова

С всеки изминал ден опцията редовен кабинет в България изглежда все по-невъзможна. Консултациите, които ГЕРБ-СДС провежда продължават, но резултат засега няма. Възможен ли е обрат? Това питаме в последното работно утро на седмицата, ето какво ще чуете:

Политически пасианси и срещи. Какви са шансовете за излизане от политическата криза? Политологът Страхил Делийски ще бъде наш събеседник по темата.

Отзвук извън граница на политическите процеси у нас. Как гледат европейските партньори на България днес? Евродепутатът Андрей Ковачев с външия поглед на случващото се у нас.

И още теми в утрото „Точно днес“:

Има ли все още напрежение сред жителите на Баня заради Териториалната програма на града, която ще бъде представена официално в петък от експерти на Националния институт за недвижимо културно наследство? Кметът на Баня Стамен Гешев ще бъде наш събеседник.

И на прага на поредната порция дълги почивни дни – работят ли празниците в полза на хотелиерите? Това ще научим от Георги Пампоров, председател на УС на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори.

В зона „Култура“ ще ви заведем до Пловдивския куклен театър, където ще се състои премиерата на детския спектакъл „Необикновената принцеса“. Повече за различната принцеса ще научим от репортажа на Яница Марова.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува професор Емилия Константинова, преподавател в АМТИИ-Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Празничното утро "Точно днес"

Да се развълнуваме заедно с "Върви, народе възродени...", да поздравим учителите, учениците, учените, хората на духа, да измерим мащаба на интелектуалния подвиг на Светите братя от Средновековието до днес,  да разлистим книга или да я послушаме... Каним ви в утрото на 24 май, а по тези теми за разговор ни гостуват - хоровият диригент проф. Златина..

обновено на 23.05.24 в 16:56

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на четири стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикуваниочерци, репортажи, поезия и..

публикувано на 23.05.24 в 17:00

На чисто и по вода в "Ден след ден"

Пловдив се размина без разрушителни последици от интезнивните валежи, придружени на места в страната с опустошителни градушки. Прогнозата обаче е за продължаващи валежи. Готови ли са регионалните дирекции на "Борба с градушките" да реагират с изстрелването на ракети от площадките в Голям Чардак и Гелеменово.   Отговрите идват от директорите им Георги..

публикувано на 23.05.24 в 14:45

Kулинарен фестивал и химично шоу днес във "Вход свободен"

Днес във "Вход свободен" поставяме началото с един любим за пловдивичани фестивал Plovdiv Food Park Festival, който ще се проведе от 30 май до 2 юни на територията на Plovdiv Stage Park. Гергана Ангелова е човекът, с който ще се вихрим импровизираната ни ефирна кухня. С какво ще бъде овкусено тазгодишното издание на фестивала ще разберем от ня минути след..

публикувано на 23.05.24 в 09:19

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03