Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Лабиринт от не/възможности „Точно днес“

| обновено на 28.05.23 в 17:38
Снимка: Радио Пловдив

Новата седмица отново започва с основен въпрос – ще има ли България редовен кабинет с втория мандат? Скандалът с изтеклите записи от НС на Продължаваме промяната предизвика нови обстоятелства и преговорите за ротационен кабинет бяха замразени от ГЕРБ. Какво следва от всичко това? Отговор на този въпрос търсим в първото работно утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Ще се стигне ли до точка на размразяване в преговорите за съставяне на правителство с втория мандат между коалициите „Продължаваме промяната-Демократична България“ и ГЕРБ-СДС? Социологът и университетски преподавател професор Иван Чалъков с анализ на политическата ситуация.

Ще постави ли ГЕРБ нови условия за възстановяване на преговорите с „Продължаваме промяната-Демократична България“? Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков ще бъде наш събеседник по темата.

Изтеклите записи коментира и почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който пресече слуховете, че се готви смяна на председателя на партията Мустафа Карадайъ. За всичко това, а също и за резултатите от изборите в Турция ще говорим с Илхан Андай, журналист от сайта „24 Родопи“.

На този фон – неизвестни и бюджетен хаос. Какво ще се случи на 10 юни и има ли риск държавата да спре? Отговорите ще потърсим от Стоян Панчев от  ЕКИП.

В зона „Култура“ очаквайте интервю на Живка Танчева с Виолета Радкова, която ще представи изложбата си „Копнежи и съновидения“ в галерия „Възраждане“.

А преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува доктор Тотко Найденов. С него ще ни срещне Елена Крушкова


Още от категорията

Енергетика, история, изкуство - "Точно днес"

В средата на седмицата темите „Точно днес“ са заредени с електричество с представителна базова мощ, заради начина, по който отдавна ги изговарят засегнатите от тях в най-значимите сфери на обществения живот. Сложното уравнение между енергийна независимост и екология, политически действия и социални мерки, национални интереси и европейска..

публикувано на 03.10.23 в 17:07

Истини и неистини „Ден след ден“

Лъжа ли е зеленото бъдеще на Европа? А на света? В чии ръце зелената идея се превръща в оръжие и за какви цели? Енергетиката е заредена догоре с политически сметки и с лобита зад кадър. Споровете са многопластови. Чуваме сблъсък на тези, но хората трудно се ориентират, защото ги бомбардират с числа и цени. Дали обаче изчисленията са чисто..

публикувано на 03.10.23 в 14:49

"Вход свободен" - благотворителност и археозоология

В предаването днес Ви отправяме покана да се включите в едно неповторимо по рода си събитие, озаглавено с атрактивното име  “Светулки RUN”. Организатори са Софийски планински клуб, а каузата на благотворителното бягане е в подкрепа на Фондация "Очи на четири лапи". За събитието, което ще се проведе паралелно в шест български града говорим с Александър..

публикувано на 03.10.23 в 09:31

"Точно днес" във вторник звучи така...

Темите във вторник сутрин от 6.00 до 9.30 часа Протестите на миньорите и енергетиците - разговор за енергетика и/или разговор за политика и комуникация? Ще чуем коментара на енергийния експерт Димитър Иванов от  Центъра за изследване на Балканите и черноморския регион. Безопасността на движението - има ли как да се запълни със съдържание клишето, има..

публикувано на 02.10.23 в 16:36

Трудни решения "Ден след ден"

Протестиращите миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора се увеличават, увеличават се и исканията им към правителството. Сред тях вече фигурира и отлагане на либерализацията на енергийния пазар за битови потребители до достигането на средноевропейските нива за енергийна бедност на домакинствата. Иска се също гарантиране на на..

публикувано на 02.10.23 в 14:23