Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В сърцето на лятото с най-горещите теми - "Точно днес"

Снимка: Михаела Иванова

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. 

Поводът е създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега. Със съдебно решение близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на Димитър Малинов Рангел Бизюрев, заради опасност да извършат друго престъпление. Протестите срещу насилието продължават...

А когато скандализираната обществена среда започне да диктува дневния ред в държавата, ефектът от политическите решения може да бъде с опасен знак.

Преди извънредното заседание на правната парламентарна комисия за промените в НК „Точно днес“ ще разговаряме с адв. Александър Кашъмов – изпълнителен директор на НПО Програма Достъп до Информация  и член на УС на Фондация „Български адвокати за правата на човека“ за практиката да се ревизират правни текстове под натиск.

Журналиста и автор на книгата „Диктатори, трактори и други приключения“ Димитър Кенаров, станал медийно популярен и като „бития журналист“ от времето на протестите срещу Бойко Борисов и Иван Гешев през 2020 г. – ще попитаме за мощния потенциал на литературната журналистика  и „невъзможността да стоиш тихо в собствената си стая“.

Над 2000 деца от Пловдив със слухови проблеми ще се запознаят за първи път с жестовия език. Фондация Стрей Шийп стартира обучение в Пловдив и региона с амбиция да намали границите в общуването с тях, интегрирайки жестовия език в ежедневната комуникация в училищата. Събеседник – Борис Бъндев – жестов преводач и част от екипа, провеждащ обучението за деца от първи до четвърти клас.

В минутите за култура след 9.00 ще ви поканим на премиерните спектакли на „Дванадесета нощ“ от Шекспир в два поредни под звездите на село Паталеница. Преди спектакъла на Шекспирова компания „Петровден“ – събеседник Инна Церовска.

За какво разговарят родопските комини в Дедово – отговорът дава фотографската изложба с благотворителна цел на художника Дамян Христов.

А „Добро утро, Ден“ си припомняме гостуването на директора на СУ „Любен Каравелов“ Саша Щерева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50

Ведър следобед днес с "Вход свободен"

Днес Ви отвеждаме в родопския град Чепеларе, който за 13-а поредна година ще бъде домакин на празник на хората "Веселие". На 11 май в събота, н ад 350 души от клубове по народни танци от цялата страна се събират, за да участват в невероятната инициатива , превърнала се в дългогодишна традиция за града. Събитието се осъществява с подкрепата на Община..

публикувано на 09.05.24 в 09:30

На 9 май в предаването "Точно днес" да поговорим за...

За здравето и мерките срещу разпространението на коклюш, за предстоящите предизвикателства пред участниците в изборите, за деня на Европа, за мечтите на младите, които ще гласуват за първи път, за поезията... Слушайте ни от 6.00 до до 9.30, за да чуете - д-р Таня Учорджиева, началник на отдел "Противоепидемичен контрол" към РЗИ-Пловдив с последна..

публикувано на 08.05.24 в 16:24

„Ден след ден“ на 8-ми май

В средата на седмицата, преди Деня на Европа и два дни преди старта на кампанията за избори 2 в 1 в предаването „Ден след ден“ ще добавим заглавия от днес.   В едно изречение те звучат така – кампании,  избори и нови тапи в Пловдив, защото за цял месец от днес се затваря за движение бул. "Хаджи Димитър".  8-ми май е Международният ден на..

публикувано на 08.05.24 в 14:40