Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зад буквата на закона „Точно днес“

Снимка: Александър Маринов

За 8-ми август е насрочен втори национален протест в подкрепа на момичето от Стара Загора, което беше нарязано с макетен нож в дома си. Пред Съдебните палата в Пловдив и други градове на страната ще чуем отново скандирания „Нито една повече!“.

А какво чуха депутатите и какво свършиха с промените в Закона за домашно насилие и НК? Темата проследяваме в програма „Точно днес“ с професор Огнян Герджиков, юрист и университески преподавател, бивш председател на Народното събрание, а също и бивш служебен премиер.

И още акценти в утрото на 8 август:

Два месеца управление на кабинета Денков. Политическата оценка ще направим с доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател.

За икономическите и финансовите приоритети на управляващите и тяхната адекватност ще говорим с финансиста Любомир Дацов.

Поглед и към основните проблеми не само на бизнес, но и държавата. Те ще бъдат във фокуса на посещението на министър Иванка Шалапатова в Пловдив. А как те могат да бъдат решени и какви искания ще бъдат поставени? Отговорите ще потърсим от Кузман Илиев, председател на Съюза за стопанска инициатива.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив очаквайте интервю с известния плакатист и куратор Костадин Отонов, който ще представи проекта „ЗАЛА 1. Банка за съвременно изкуство“ преди официалното му откриване.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ще си припомним готуването на Петър Салчев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" по пистата на делника

Черно на бяло имаме точно четири седмици до изборите две в едно. На 9 юни ще гласуваме за български парламент и за евродепутати. За кампанията, за технологията на изборите в подготовка и провеждане, ще говорим със Стоил Цицелков, от Обединението за честни избори и член на Обществения съвет на ЦИК. Европейската седмица на общественото здраве и акцентите..

публикувано на 12.05.24 в 14:05

Клуб "Неделя" на музикална вълна

Днес в предаването сме изцяло на музикална вълна. Първият ни събеседник е един невероятен пловдивски музикант, който е заслужно уважаван от всички познавачи в бранша! За нас  огромно удоволствие да ви представим виртуозния китарист Кръстьо Пънев- Къната- единственият българин , който е имал честта на чужда сцена да подгрява легендарните "Дийп Пърпъл"...

публикувано на 12.05.24 в 12:10

Изкуство и връзки в неделния „Шейкър“

Неделя е денят, в който ще си говорим подробно по темата за съвременните връзки и начина, по който се случват нещата. Различните видове връзки, които си имат и съответните имена. Говорим и за разбиранията по отношение на любовта и връзките, в различните възрасти. Елена Родимова е мой събеседник. С Елена Шахънска сме ви приготвили четвърти..

публикувано на 11.05.24 в 16:05

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45