Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 1 септември ново начало "Точно днес"

Всяко ново начало идва от края на друго начало.И новият месец идва с усещането за есен, ученичеси трепети, политически срасти и нерешени проблеми, излезли от сянката на летните чадъри. 

На 1 септември Православната църква отбелязва Симеоновден. Септември стлага началото на  новата стопанска година, някъде започва и учебната. Днес стартира и новият политически сезон. 

Тези теми преплитаме в програмата ни с коментари и прогонзи до 9.30 часа. И още:

За работата на НС, за кабинета и напрежението с президента, за ситуацията в страната преди местните избори, които наближават на фона на партийна пасивност и необявени кандидати - анализ на политолога  Румяна Коларова.

Година след опустошителните наводнения в карловските села - Слатина, Богдан и Каравелово- как продължава животът на хората там . Репортаж на Живка Танчева.

Пътуваме и в противоположна посока към Поповица, където рано сутринта работещите в Изпълнителна агенция „Борба с градушките" и Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури"!" излизат на протест под надслов "„Не вярваме, че няма пари за увеличение на заплатите", организиран от Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ. От  мястото на събитието ще чуем Даниела Добрева.

Според специалистите хроничните белодробни заболявания бележат внушителния 163% ръст за последните 30 години. Причините са комплексни. Ще ги коментираме с проф. д-р Благой Маринов, ръководител на Центъра по функционална белодробна диагностика към Медицински университет – Пловдив. Днес той ще извърши безплатни спирометрични изследвания  в IV ДКЦ в града .

Пред септември Пловдив се превръща в открита сцена! Десетки събития от всички жанрове ще зарадват пловдивчани и гости на града, защото започва Есенния салон на изкуствата Пловдив 2023 - най-големият културен формат под тепетата, който обединява в себе фестивали и отделни събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и други. Подробностите ще научим от интервюто на Веселина Пеева с ресорния заместник-кмет Пламен Панов.

В "Добро утро, ден!" си припомняме срещата ни с д-р Тотко Найденов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Емоционално и динамично с „Вход свободен“

Петък е и ще освежим нещата с интересни теми. Събитието "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" се организира от Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България". То ще се проведе в Младежки център Пловдив. Говорим с Юлия Петкова, координатор в Асоциацията. Илияна Велева ни разказва за благотворителното събитие „Заедно за младите..

публикувано на 31.05.24 в 09:30

"Точно днес" изпращаме месец май

На 31 май отбелязваме Световния ден без тютюн, който тази година е под мотото „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“. В България по данни на НЦОЗА от Национално представително проучване, проведено през 2020 г. във възрастта от 10-19 г. над 40.0% от учениците са запалили първата си цигара на 14-15 години. Всеки шести е настоящ пушач..

обновено на 30.05.24 в 16:56

Протести и пътна безопасност във фокуса ни "Ден след ден"

Животновъди готвят протести и блокада на Подбалканския път, защото в средата на годината все още нямат разрешение да пускат животните си на паша в Балкана. Защо сега ескалира напрежението и какви още искания имат стопаните, говорим с животновъда от Калофер Тодор Диклиев . Как гледат автоинструкторите на предложението на държавата за..

публикувано на 30.05.24 в 14:45

Слънчев и усмихнат следобед с "Вход свободен"

На финалната права на месец май, Ви каним да споделите следобедът си с нас! Входът е свободен, дрескодът - удобен! Началото поставяме с петото издание на едно страхотно събитие "Детски фестивал на знанието и движението Пловдив 2024". Той ще се проведе на 1 и 2 юни и се организира от НБ "Иван Вазов" Пловдив, Съвместно командване на специалните..

публикувано на 30.05.24 в 09:28

Не е лесно да избираш "Точно днес"

"Бъдещето идва твърде бързо" ни каза една наша събеседничка преди време и описа съвременния човек като обречен да изостава на перона на времето. Уви,  имаме повод, след примери за безразсъдство, да си кажем, че бъдещето никога не идва... С поглед и към двете хипотези ще говорим днес в утрото на 30 май. След потвърдената скорост от 175 километра в час, с..

публикувано на 29.05.24 в 17:01