Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 20 септември

| обновено на 19.09.23 в 16:33
Снимка: БГНЕС

Сряда сутрин с коментарите и анализите на важните теми от Пловдив и страната.

- Втори ден вървим по следите на тракторите, които стигнаха софийските полета и днес са на ход, за да стъпят на жълтите павета - разбраха ли се  с управляващите или ще продължат протестите - гласове на животновъди,зърнопроиводители и пчелари от пловдивско. 

 -Парламентът прие на първо четене промените в Закона за енергетиката, които предвиждат пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия до края на 2023 г. при запазване на битовите потребители на регулиран пазар до 2026 г. Как либерализацията на пазара на ток и за бита ще се отрази на домакинствата - разговор на Емил Костов по темата с енергийния експерт Калоян Стайков. 

- В минутите за култура  Веселина Пеева ни отвежда в най-новата пловдивска галерия „Готи“ и ни представя  художничката Марина Борисова – акварел и скулптора Рашо Митев.

 -В рубриката "Великите европейци" Пламен Асенов разказва за британски композитор Сър Андрю Лойд Уебър.

 -  "Добро утро, ден!" връщаме лентата и си го пожелаваме с д-р Златко Илиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ – памет, премиера и старт на кампания

От 10 май започва предизборната кампания за изборите 2 в 1. Ще бъде ли позитивна тя и какви послания могат да повишат изборната активност? За подготовката на двата вота ще говорим с Ива Лазарова , председател на Общесвения съвет към ЦИК. Ще говорим и за причините, които доведоха до увеличение на заболелите от коклюш у нас. За..

обновено на 09.05.24 в 16:55

"Ден след ден" на 9 май

Община Пловдив е в търсене на средства за 8 градски проекта. Надеждите на администрацията са насочени към европрограмата за развитие на регионите, за да намери пари за планираното купуване на електробуси, за строителство на улици, училище и парк. За това какво да се прави със старата сграда на БНБ на Главната улица се събират и идеи. До сега на..

публикувано на 09.05.24 в 14:50

Ведър следобед днес с "Вход свободен"

Днес Ви отвеждаме в родопския град Чепеларе, който за 13-а поредна година ще бъде домакин на празник на хората "Веселие". На 11 май в събота, н ад 350 души от клубове по народни танци от цялата страна се събират, за да участват в невероятната инициатива , превърнала се в дългогодишна традиция за града. Събитието се осъществява с подкрепата на Община..

публикувано на 09.05.24 в 09:30

На 9 май в предаването "Точно днес" да поговорим за...

За здравето и мерките срещу разпространението на коклюш, за предстоящите предизвикателства пред участниците в изборите, за деня на Европа, за мечтите на младите, които ще гласуват за първи път, за поезията... Слушайте ни от 6.00 до до 9.30, за да чуете - д-р Таня Учорджиева, началник на отдел "Противоепидемичен контрол" към РЗИ-Пловдив с последна..

публикувано на 08.05.24 в 16:24

„Ден след ден“ на 8-ми май

В средата на седмицата, преди Деня на Европа и два дни преди старта на кампанията за избори 2 в 1 в предаването „Ден след ден“ ще добавим заглавия от днес.   В едно изречение те звучат така – кампании,  избори и нови тапи в Пловдив, защото за цял месец от днес се затваря за движение бул. "Хаджи Димитър".  8-ми май е Международният ден на..

публикувано на 08.05.24 в 14:40