Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основен проблем на Пловдив е презастрояването

Листата до 51-во място е пълна с хора с каузи, успели в своя професионален и житейски път и имат искреното желание да променят града, каза в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив водачът на градската листа на Продължаваме промяната - Демократична България Веселина Александрова. В листатата остават досегашните общински съветници Веселка Христамян, Добромира Костова и Владимир Славенски и ще бъде надграждана.  Кандидатът ни за кмет проф. Ивайло Старибратов е стегнат и дисциплиниран, а ние се нуждаем от здрава ръка с ясна визия не за 4 , а за 24 години напред, отбеляза Алексанрова.

Презастрояването

Основният  проблем на Пловдив е презастрояването и вместо кметът Здравко Димитров да изпълни заявките за неговото спиране, той влоши положението и Пловдив стана рекордьор по разрешителни за строеж. Ще използваме всички механизми на община Пловдив, за да спрем това безумно презастрояване.Трябва да има контрол над това и визия за бъдещето на града, каза Александова.

Градският транспорт

Като друг приоритет тя посочи градския транспорт и условията за градска мобилност. Виждаме, че частната инициатива не сработва и Пловдив е едно от големите изключения да е с частен градски транспорт, а не може да се намери баланса между частния и публичния интерес, отбеляза Александрова.

Панаирът 

И на последна инстанция обжалванията на запора на акциите са приключили , потвърден е запорът, т.е. имаме спиране на вписването, имаме запориране на акциите и сега единственото, което следим е самото дело по същество, с което министърът на икономиката претендира собственост от онези 29 процента акции от Пловдивския панаир, които в момента са в ръцете на Варна, коментира Александрова.

Тя обобщи, че всичките обжалвания, на спиранията на вписване и на запорите на акции са приключили на последна инстанция и сега се чака единствено делото по същество, а след това действията на министъра. 

Искам кампанията да бъде съревнование на идеи, възможности, капацитет и екипи, а  пловдвичани да изберат този кандидат, който им е на сърце. Не искам кампания, която сочи с пръст, каза водачът на листата на ПП-ДБ в Пловдив.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.  

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Близо една трета от избирателите на Карлово гласуват на балотажа

Спокойно протича денят на балотажа в община Карлово. До момента няма сериозни нарушения на вота. В 1 секция в град Карлово машина е дефектирала и са дадени указания гласуването да продължи на хартия.  Към 15.30 ч.избирателната активност в община Карлово на балотажа е 30,3%, като спрямо същото време на първи тур е била 39 %. До момента не са..

обновено на 05.11.23 в 20:31

Над 36% е активността на изборите в община Стамболийски

В община Стамболийски днес гласуват за общински кмет. За гласовете на избирателите се борят кандидатът на местната коалиция „Алтернатива на гражданите “ Петър Неделев, който получи 49,06% подкрепа на първия тур и настоящият кмет от ГЕРБ Георги Мараджиев с 41,09 подкрепа миналата неделя. Към 16 часа изборният процес протича нормално като активността..

публикувано на 05.11.23 в 15:46

Областният управител гласува за по-добро бъдеще на Пловдив

Областният управител Илия Зюмбилев гласува на втория тур на местните избори в Пловдив и призова гражданите от областта да излязат и да дадат своя вот. „Гласувайте и изберете кметове, които да работят за своите граждани, с апатия няма да постигнем по-добро бъдеще за нашите общини и населениместа“, заяви Зюмбилев, след като пусна своите бюлетини за кмет..

публикувано на 05.11.23 в 14:26

Пристигнаха бюлетините за балотажите в Пловдивска област

886 800 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в Пловдивска област в неделя, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Те пристигнаха сутринта  под полицейска охрана от печатницата в Областна администрация и с протоколи веднага бяха предадени на представителите на Общинските..

публикувано на 03.11.23 в 12:06

Бюлетините за балотажа пристигнаха в Пазарджик

Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори бяха доставени днес пред Областна администрация в Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на 12-те Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в София заедно с други изборни книжа и консумативи.  При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани..

публикувано на 02.11.23 в 14:49